Дружина не врятувала: на 17 тисяч гривень оштрафували чоловіка, який кермував у Рожищі напідпитку

28 Лютого 2023, 18:30
Kia Sportage 7310
Kia Sportage

Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого затримали п'яним за кермом у Рожищі.

Про це йдеться у постанові суду від 21 лютого, передає Район.Рожище.

Чоловік 1 січня об 11:35 на вулиці Коте Шилокадзе у Рожищі, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керував автомобілем Kia Sportage.

Під час розгляду справи водій свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення не визнав, заперечив факт керування транспортним засобом та своє перебування в стані алкогольного сп'яніння за інкримінованих у протоколі про адміністративне правопорушення обставин. 

З його пояснень, того дня перебував на передньому пасажирському сидінні, а за кермом була його дружина. Мовляв, до дружини зателефонували і вона зупинилась на узбіччі, а він вийшов із автомобіля, щоб покурити та помітив, що одразу ж за ними під'їхав патрульний автомобіль. 

Після тривалої розмови з поліцією чоловік пройшов освідування на стан сп'яніння. Результат склав 0,5 проміле, що більш як удвічі перевищує допустиму норму.

Дружина та адвокат також підтримали версію підсудного.

Поліцейський же зазначив, що того дня під час чергування зупинив автомобіль під керуванням чоловіка. У авто також перебувала на передньому пасажирському сидінні його дружина. У ході спілкування з водієм він відчув запах алкоголю та запропонував пройти огляд на стан сп'яніння. 

Як вбачається з відеозапису наданого суду, чоловік перед проходженням огляду на стан сп'яніння на запитання поліцейського щодо керування ним транспортним засобом будь-яких заперечень не висловлював і не зазначав про керування дружиною. Це ж він підтвердив своїм підписом у протоколі.

Суддя не взяв до уваги пояснення свідки, оскільки вона є дружиною особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та може бути зацікавленою у вирішенні справи.

Чоловіка визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Також він сплатить 536 гривень судового збору в дохід держави.

Коментарі
28 Лютого 2023, 23:35
Все таки міліціонери і все таки під...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024