Рожищенські рятувальники попереджають про відповідальність за спалювання листя

20 Лютого 2016, 14:35
1701

Весна —  вже на носі, кожен свідомий громадянин намагається впорядкувати своє обійстя. Однак як утилізувати непотріб не задумуються, а звертаються до старезного дідівського методу – спалювання. А це небезпечно як для природи, так і для оточуючих людей.

Про те, як вирішити «вічну проблему» спалювання торішнього листя і відходів йшлося на 18 лютого у Луцьку на спільній нараді екологів та рятувальників за участі заступника начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергія Дудки та заступника начальника управління ДСНС України у Волинській області Олега Билиці, повідомляють рятувальники на сторінці у Фейсбук.


У службі ДСНС побоюються, що спалювання може викликати масштабні пожежі у лісах та містах, особливо складно загасити торфовища. А випалювання трави негативно впливає на здоров’я людей, особливо тих, які мають алергічні реакції та серцево-судинні захворювання.

Порушників каратимуть гривнею, якщо не дослухатимуться до порад рятувальників та екологів.

— Спалювати сміття можна, але на відстані не менш як 30 метрів від будь-яких споруд. Якщо цей норматив порушити, вогонь може перекинутися на будівлю. Однак за спалювання чагарників та сухої трави порушників каратимуть екологи. Ми ж проводимо інформаційну роботу з населенням. Кожна сільська рада отримала інформацію про небезпеку спалювання торішнього листя, сухої трави та чагарників, — розповів Михайло Салов, головний інспектор ДСНС у Рожищенському районі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39