У Рожищі відбувся круглий стіл з нагоди річниці від дня народження Лесі Українки

26 Лютого 2023, 12:04
Під час заходу 1722
Під час заходу

«Ти себе Українкою назвала» – під такою назвою у комунальному закладі «Публічна бібліотека» Рожищенської міської ради відбувся круглий стіл в рамках засідання літературно-мистецької вітальні з нагоди відзначення 152 річниці від дня народження Лесі Українки. 

Учасниками заходу стали студенти Університету III віку, внутрішньо переміщені особи та бібліотекарі. Про це 25 лютого повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Велика шанувальниця творчості Лесі Українки Іда Войтюк, яка обожнює драму-феєрію «Лісова пісня», зуміла донести до присутніх її мелодійність, красу і неповторність. А також продекламувала власні вірші, написані під впливом цього твору, зокрема «Леся і Мавка».

Народна творчість, вірування та обряди, як і мова, для Лесі Українки були рідною стихією. Свого часу вона записала дві пісні, присвячені звичаю Колодія, який святкують в останній тиждень перед Великим постом. 

Присутні послухали розповідь ведучих про святкування Масниці, переглянули відеоролик обряду «Колодки» та посмакували святковими стравами, почесне місце серед яких займали вареники.

Поспілкувалися, продегустували смаколики й усі разом взялися до роботи: хлопцям на передовій потрібні маскувальні сітки.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024