На Волинь завітали представники Світового банку та МОЗ України

19 Лютого 2016, 21:30
1657

Впродовж 18-19 лютого на Волині побували із робочим візитом представники Світового банку та Міністерства охорони здоров’я України з метою обговорення стану справ щодо реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області», що реалізується в межах загальноукраїнського проекту МОЗ України за підтримки Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Представники Місії зустрілися з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком, заступниками голови Сергієм Кошаруком і Світланою Мишковець, начальником управління охорони здоров’я Волинської ОДА й керівником Групи управління Субпроектом Ігорем Ващенюком,  взяли участь у спільній прес-конференції, розширеному робочому засіданні за участю Групи управління Субпроектом, консультантів і представників виконавчих органів Волинської ОДА, індивідуальних робочих нарадах із питань закупівель і управління фінансами, відвідали кілька об’єктів у місті Луцьку й Луцькому районі, в яких заплановане розміщення амбулаторій.

Як зазначив очільник ВОДА Володимир Гунчик, «проект є однією з найбільших інвестицій у Волинську область і основою реформування всієї системи охорони здоров’я, оскільки спрямований на посилення первинної ланки надання медичної допомоги». Володимир Петрович також закликав журналістів і громадськість стежити за процесом проведення тендерів і запевнив, що вся діяльність, передбачена Субпроектом, відбуватиметься максимально прозоро і підзвітно.

Проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» — найбільший з тих, що фінансуються у Східній Європі. Керівник Проекту Світового Банку пан Фон Зао зауважив, що його команді «дуже подобається, що у Волинській області зосередили увагу на підтримці первинної допомоги як найбільш ефективної для надання допомоги саме населенню». 

Усі пропозиції, відображені в проекті, є результатом  ініціатив «знизу» — від сільських і селищних громад. І це важливо, оскільки громади самі зацікавлені в якісних медичних послугах і готові всіляко сприяти реформам. «Однак їм не вистачає стартового капіталу – насамперед відремонтованого приміщення й необхідного обладнання, – і саме завдяки проекту це стає можливим», — наголосив Ігор Ващенюк, начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА  й керівник Групи управління Субпроектом.

У рамках візиту представники делегації відвідали кілька об’єктів, які будуть облаштовані під амбулаторії (у селах Піддубці і Лище), Луцький центр ПМСД № 1, приміщення якого буде розширене для амбулаторії, побували у Волинському обласному центрі кардіоваскулярної патології, а також провели робочі наради з командою Групи управління Субпроектом для аналізу проблемних моментів і ефективного планування  подальшої діяльності.




Консультант з управління Субпроектом презентує основні напрацювання
Консультант з управління Субпроектом презентує основні напрацювання

Біля ЦПМСД №1, м. Луцьк.
Біля ЦПМСД №1, м. Луцьк.

Візит у с. Піддубці Луцького району. Нинішній ФАМ має перерости в амбулаторію для 6 громад
Візит у с. Піддубці Луцького району. Нинішній ФАМ має перерости в амбулаторію для 6 громад

 

 

Коментарі
20 Лютого 2016, 00:12
Нє, ну я не хотів критикувати редактора цього ресурсу, але заходячи сюди мені не цікаво читати про Луцьк чи Волинську область, а цікаво новини Рожищ, району, або про рожищан.
20 Лютого 2016, 01:03
Нє, ну вже вибачайте, що періодично, вкрай рідко, новини про Луцьк чи Волинь з'являються на нашому ресурсі :) Завтра буде багато про Рожище та рожищан, приходьте! ;)
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024