Добровольці-пожежники Переспівського округу отримали засоби зв'язку та посвідчення

23 Лютого 2023, 14:12
Пожежники-добровольці 1044
Пожежники-добровольці

З початком повномасштабного вторгнення держави-агресорки, цивільний захист став пріоритетним напрямком розвитку для багатьох громад.

Бажаючи убезпечити своїх мешканців, на місцях почали активно розвивати добровільні пожежні команди, головною перевагою яких є оперативність, орієнтація на місцевості та швидке реагування на виклики, йдеться на сайті Рожищенської міської ради 22 лютого.

Особливо важливе значення такі формування мають у сільській місцевості, адже коли трапляється лихо, місцеві добровольці готові швидко зреагувати на ситуацію й до прибуття основних сил розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати.

Створили таку добровільну пожежну команду із дванадцяти добровольців у рамках реалізації проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» і у Переспівському старостинському окрузі Рожищенської громади.

Аби набути професійних навиків, добровольці пройшли відповідне навчання за програмою ДСНС. На базі 3-ої Державної пожежно-рятувальної частини 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області майбутні вогнеборці опановували практичні навички гасіння пожеж, навчалися працювати зі спеціальним спорядженням та надавати домедичну допомогу.

Днями міський голова Вячеслав Поліщук та керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрахам, котрий перебував у Рожищі з робочим візитом, вручили добровільним вогнеборцям посвідчення та спеціальні засоби зв’язку.

Тепер сільську добровільну пожежну команду зможуть залучати до гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт на території свого старостинського округу.

Коментарі
23 Лютого 2023, 12:49
Гарна бригада!
23 Лютого 2023, 12:52
А де ж 12-й Доброволець??
23 Лютого 2023, 14:36
Коли вже чудо- лісник голова ОТГ Поліщук В.перестане займатись саморекламою і знову скрізь виставляти свої фото ? Певно прийшла пора Поліщуку йти у ліс ,звідки він прийшов дурити людей громади!
23 Лютого 2023, 15:57
На фронт таких вгодованих добровольців. Там толку з них більше буде!!!
23 Лютого 2023, 16:04
Що тільки не видумують аби не йти в армію. В Переспі ж була своя пожежна яка функціонує і дотепер. Клоуни. Діти гинуть на війні, а ці сцикуни за їхніми спинами ховаються. Гидко дивитися!!!!!
23 Лютого 2023, 16:34
Зібрались всі як на підбір. Аби "відкосити"..то й бригада створилася. Так як в Рожищі в ветеринарному коледжі понабирали групи підстаркуватих студентів, яким терміново закортіло навчатись щоб будучи студентом не потрапити піз мобілізацію.
24 Лютого 2023, 09:20
Бубочка і хабарник Лук'янчук вирішили набрати пожежну команду " косарів" від служби в армії
24 Лютого 2023, 16:35
Якби не стаття в інтернеті то громада й знати не знала б що має таких героїв-добровольців. Професія пожежника і так є добровільна! Для чого такі гучні слова?! Люди вибираючи дану професію роками навчаються, здають спортивні нормативи!!!Дивлячись на таку команду виникає дуже багато запитань.Хоча громада і без того знає на ті всі питання відповіді. Сором!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024