У Рожищі вшанували бійців, які воювали в Афганістані

16 Лютого 2018, 08:00
3498

15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Рожищенському РД «Просвіта» пройшли  урочисті з нагоди 29-ї річниці виведення з Афганістану обмеженого контингенту колишніх радянських військ.

Офіційно афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Вона забрала життя понад 15-ти тисяч осіб, з них – близько 4000 тисяч українці.

15 лютого для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших військовослужбовців. І ці, майже три десятки років,  що пройшли, об'єднали бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем інших, а радість стає загальним почуттям. 

Зі словами, сповненими щирої вдячності перед життєвим подвигом воїнів-афганців, до членів  районної  спілки ветеранів Афганістану звернулися В`ячеслав Поліщук – міський голова та Інна Сергійчук – заступник голови РДА. Зокрема, В’ячеслав Анатолійович зазначив, що він завжди відкритий для співпраці з цією організацією і закликав присутніх приходити в міську раду з проханнями та пропозиціями.

Анатолій Шульгач - голова Рожищенської районної спілки ветеранів Афганістану наголосив, що  ми повинні шанувати тих, хто пережив цю війну та пам’ятати  тих, хто не дожив, чиє життя обірвала «чужа» війна. В нашому районі таких четверо: Микола Карпець, Іван Левчук, Юрій Троцюк, Володимир Тананайко.

Усіх хто загинув, виконуючи свій військовий  інтернаціональний обов’язок та тих, хто віддав життя в ході бойових дій на Сході України, тим самим увійшовши у безсмертя, вшанували хвилиною мовчання.

В ході заходу, крім спогадів про війну в Афганістані, звучали пісні у виконанні солістів РД «Просвіта» Надії Козій, Павла Бовканюка, Сергія Горбача, солісток БК села Топільне Оксани Пашковської та Оксани Брилевської. Приязно прийняли воїни-афганці виступ поета-барда з Навозу Олексія Будчика. Вела захід Наталія Марценюк.












 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024