Рік без директора РД «Просвіта»: чому голова райради не підписує контракт із Горбачем

15 Лютого 2018, 09:35
5272

Під час засідання постійної комісії районної ради розглядали заяву Сергія Горбача, щодо укладення контракту на посаду директора РД «Просвіти».

Нагадаємо, Сергій Горбач брав участь у конкурсі на заміщення вакантної посади очільника РД «Просвіта». За результатами конкурсного добору, комісія рекомендувала затвердити його кандидатуру рішенням сесії. Однак під час позачергової сесії, на яку зокрема виносилося це питання, Горбач не отримав підтримки депутатів - було прийняте рішення не призначати його на посаду керівника комунального закладу.

Після чого він почав відстоював свої інтереси у суді. В результаті Апеляційний суд зобов’язав голову Рожищенської районної ради Андрія Музику підписати контракт з Горбачем.

Проте вже майже рік крісло директора РД «Просвіта» вільне. В чому причина і чому не підписаний контракт з Сергієм Горбачем, журналісти Район.Рожище вирішили дізнатися на засіданні постійної профільної комісії районної ради, де й мали розглядати заяву згаданого претендента. На жаль, сам кандидат на посаду очільника «Просвіти» на засіданні комісії не з’явився.

Як виявилося, причина непідписання контракту до банальності проста – Сергія Горбача не влаштовують умови і він вчергове висунув свої вимоги, надіславши листа з власними «правками» на розгляд комісії.

Прояснити ситуацію просимо голову райради Андрія Євгеновича: «На жаль, суди не врахували позиції депутатів районної ради та прийняли рішення на користь пана Горбача. Хоча в Законі «Про місцеве самоврядування» чітко виписано, що призначати та звільняти керівників комунальних установ - це компетенція саме депутатів райради і здійснюється виключно на пленарному засіданні районної ради».

«Звичайно, як законослухняний громадянин, я змушений був виконати Ухвалу суду, навіть на противагу тому, що прийняте судом рішення суперечить волі депутатів райради не призначати Горбача на цю посаду. Враховуючи вищесказане, я був зобов’язаний судом видати розпорядження про призначення Горбача на посаду директора, яке знову ж таки не підтримали депутати районної ради», - зауважує голова райради.

Окрім розпорядження, суд зобов’язав Андрія Музику підписати з Горбачем контракт. Апарат райради напрацював цей документ, взявши за основу Типовий контракт, який затверджений відповідно до Постанови КМУ. Окрім цього, туди входять специфічні, невід’ємні та обов’язкові вимоги Закону «Про культуру», передбачені певні норми звітування, озвучення програм розвитку та інше.

«Цей контракт був мною підписаний. Пан Горбач взяв його, зазначивши, що перед тим, як підписати цей документ, має з кимось порадитися, - зауважує Андрій Музика. - Згодом на моє ім’я від нього надійшла заява з проханням заключити з ним Типовий контракт, який затверджений рішенням райради для керівників комунальних установ. У нас дійсно є такий контракт, але він не поширюється на керівників у галузі культури, що виписано в самому положенні про згаданий паном Горбачем документу. Оскільки він не включає відповідних вимог Закону «Про культуру».

Заяву, яка надійшла від Сергія Горбача, Андрій Музика скерував на розгляд профільної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад району, члени якої заслухали й самого Горбача. Обговоривши умови контракту, комісія відкоригувала текст, проте не в інтересах заявника.

«Взявши до уваги рекомендації комісії, ми, відповідно до законодавства, офіційно дали відповідь Сергію Горбачу та запропонували повторно підписати контракт. Але пан Горбач знову прийшов до нас з новою заявою приблизно аналогічного змісту, тільки вже просив заключити з ним Типовий контракт затверджений депутатами райради для державних установ», - стверджує голова райради.

Власне цю заяву 13 лютого і розглядали на профільній комісії, членів якої дуже обурило нерозуміння претендента на посаду директора поняття «типовий контракт». Депутати були під враженням від нестриманості у поведінці особи, яка хоче очолювати основний культурний заклад району, ще на попередньому комісійному засіданні.

Комісія вирішила, відповідно до законодавства, дати Сергію Горбачу роз’яснення, чому контракт, який йому пропонують, є дійсно законним і правильним. У зв’язку з тим, що вже рік РД «Просвіта» перебуває без керівника, члени комісії зобов’язали структурні підрозділи райради вивчити всі юридичні нюанси щодо призначення директора, не виключаючи можливості оголошення нового конкурсу.

«Голова райради є заручником ситуації, - каже один із депутатів профільної комісії. – Він виконав всі вимоги суду та підписав контракт. Але з іншого боку, пан Горбач, не знаючи чого хоче, вимагає нових і нових умов контракту. Водночас виконавча служба чомусь покладає вину за затягування процесу, трактуючи як невиконання Андрієм Музикою ухвали суду та карає його чималими штрафами».

Допоки в районі деякі особи грають у «котиків-мишок», серед рожищан ширяться легенди на цю тему. Громадськість обурена такими процесами і чекає конкретних дій від депутатів райради, маючи надію, що вони покладуть край хитросплетеним інтригам.

Коментарі
15 Лютого 2018, 11:40
Андрій Євгенович може досить вже
15 Лютого 2018, 12:00
Та ким себе цей Горбач вважає, цар і бог???
15 Лютого 2018, 12:05
А Музика царем людських доль. Ой вилізуть тобі людські сльози, ще лишилося чуть чуть
15 Лютого 2018, 12:09
Ну вилізуть Музиці, чи ні, то все в руках Всевишнього. Але така поведінка Горбача - це вже показ того, що людина не тільки не може очолювати Просвіту, а взагалі претендувати на цю посаду. Людина, яка не може вести конструктивний діалог, адекватно реагувати на запитання - це просто жах. Треба було побувати на комісії щоб побачити як ця особа дозволяє підвищувати голос, виражатися до жінок. Так не має бути! Оголошуйте новий конкурс депутати, та давайте розставляйте всі крапки над і. Не будьте посміховиськами безрукими!!!
15 Лютого 2018, 12:25
Водили би Вас стільки за носа , а потім на комісіях ще дурня з вас робили не знаю яка була б ваша реакці, але напевно набагато гірша.......
15 Лютого 2018, 12:33
Філюк зробив всі рішення суду .Гнати подалі з району
15 Лютого 2018, 12:34
ти вже більше 10 років колотиш воду і немає життя нікому від тебе, питання чому так. При попередньому голові райради проблем не було. Постає питання чи не пора проводити зміну
15 Лютого 2018, 12:35
В житті недумав що ця наглота і хамлота захоче іти на таку відповідальну посаду,адже в даний час культуру потрібно піднімати і підтримувати,а дана особа аж ніяк цього не зробить....просто потрібно жити з людьми і поводити себе як людина нормальна,а не думати що наглістю візьмеш все.невже так приємно ходити і щоб на тебе всі пальцями тикали
15 Лютого 2018, 12:36
Основною підказкою для Горбача є Сергійчук по вказівці Га
15 Лютого 2018, 12:36
так так гнати музику і буде спокій в районі це вже всі розуміють
15 Лютого 2018, 12:39
Ще чмир не призначений а всіх звільняє які проти
15 Лютого 2018, 12:42
цікаво як зробити так щоб вигнати людину з роботи щоб не дати допрацювати до пенсії Андрію? ой скоро скоро твій час
15 Лютого 2018, 13:01
Виженіть пенсіонерів з Просвіти і дайте можливість Стасюк Н.В. допрацювати до пенсії ШАНОВНИЙ МУЗИКО!!!!!
15 Лютого 2018, 13:26
В Стасюк Н.закінчився контракт і зразу звільнили,обов'язки виконувати визначили іншого працівника музею без її згоди. А в Просвіті вже рік виконує обов'язки директора Романюк Л,в якої закінчився контракт і яка теж не пройшла конкурсу ,вона вже ж давно пенсійного віку. То де ж справедливість пане Музико.
15 Лютого 2018, 13:33
Горбач не позорся!!! ти вже показав як тільки міг і де не тільки і кругом тебе гнали в шию. Хамло Горбачівське геть з району ти вже всіх дістав і показав себе з найгіршої сторони!!!!!
15 Лютого 2018, 14:48
людина<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>до пе<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>Новосад її підвела до цього і тепер хай бере на сврє місцє
15 Лютого 2018, 14:55
Всі рішення від районної ради приймаються на комісіях і сесіях. депутатами А в РДА самі *царьки* .Відповіді фальшують .
15 Лютого 2018, 15:07
Він і на протоколах відзначився .То чого ти тоді поліз в ту комісію і підставив Войцехівну......
15 Лютого 2018, 15:09
манія велічія
15 Лютого 2018, 15:15
В Просвіті Стасюк тут свого шлаку валом. Ще б там добре почистити і разом з Горбачем нагнати
15 Лютого 2018, 15:55
Не треба було Л Романюк в свій час брати новосадихі на роботу ,і не було б ніяких проблем ні собі, ні в районі!!! ,А тепер вони з горбачом охрінєлі зовсім,і мітять на посади більші та,на заступника рда,а те чудо на її місце!!!
15 Лютого 2018, 16:01
Звільнять гайворонську і новосадихі буде сидіти тихенько а про того козла-горбача забудуть зовсім
15 Лютого 2018, 16:18
Перш ніж писати назву статті треба було вивчити питання а не перекручувати ФАКТИ!!!
15 Лютого 2018, 16:45
Самооборона в Рожищах зробила хаус....
15 Лютого 2018, 16:56
Ти хоч знаєш тлумачення слова ХАУС? Хаос в районі від *культури*
15 Лютого 2018, 16:57
Ти хоч знаєш тлумачення слова ХАУС? Хаос в районі від *культури*
15 Лютого 2018, 16:57
Із заголовку можна зрозуміти , що голова райради не підписує контракт, а у самій статті все навпаки. Заголовок публікації суперечить змісту статті...
15 Лютого 2018, 17:07
заголовок має спонукати читати, а не відповідати на всі відповіді. Займіться вже своєю справою!
15 Лютого 2018, 17:09
Ваші твердження дуже правильні тільки в одному - при попередньому голові райради (до 2006 р.) С.Горбача до конкурсу не допустили б на гарматний постріл... так само як і при попередньому голові РДА (до 2006 р.) Т. Новосад до посади начальника відділу культури..
15 Лютого 2018, 17:23
Діло не в головах райрад а в скотиняках і неуках НОВОСАД іГОРБАЧАХ, які каламутять воду якщо їм щось не так ,і судді ,які підпорядковані товаришу Філюку ,за рішення яких ТАНЯ зСІРОЖУЮ відтанцюють івідспівають!!!
15 Лютого 2018, 17:24
я пересічний рожищанин питаю а хто по вашому має очолювати буд культури.принаймі Горбач має відповідну освіту і талант.хто з ким спить мене не цікавить .якщо розібратись то й в членів комісії рильця в пушку.вам не догодиш .знаєм всі що десяток працівників буд культ давно потрібно гнати в шию.хочаб за те що просто там числяться
15 Лютого 2018, 17:29
половина тих що виступали так щиро проти Новосадихи.неплатники аліментів.закодовані.гуляки по бабах.що ви особисто зробили для міста.нуль.гуляєте в квадраті а виступаєте до людей по двох.бо знаєте що одному дадуть по морді
15 Лютого 2018, 17:32
талант у Горбача ? то хіба що чудити. зайдіть в БДТ. там таланти. очолювати має керівник , менеджер , господар а вже потім співак. вміє співати не доводить що вміє керувати.
15 Лютого 2018, 17:37
Це просто поза межами здорового глузду.. Може хтось назве мені хоч одне підприємство чи установу, де працівник приходячи влаштовуватись на роботу ВИМАГАЄ від роботодавця змінити умови контракту де йому щось там не подобається... Цікаво куди б ПОСЛАЛИ такого працівника?...
15 Лютого 2018, 17:49
а чому ви сприймаєте відмазки Музики буквально я впевнений туди поставлять свою людину.а що може керевати нинішня в о.приходить в магазин і біля каси забуває чого прийшла.а все туди хоче власті.а жіночка що керувала музеєм 4 роки до пенсії .хай йде на базар .я так розумію комісія не запропонувала вакансії.а чомуж так є стільки пенсіонерів.попросіть не вмієте то попросіть Редзія він пенсіонерів крім лікарів всіх збрив
15 Лютого 2018, 17:54
А вибраторши мамуні начальника культури треба і розпочинати .
15 Лютого 2018, 17:57
при чому тут просвіта до призначення директора музею
15 Лютого 2018, 18:07
Кого призначили директором БДТ
15 Лютого 2018, 18:10
не пишіть як з гарячки йдеться про бардак в районі .про комісію пр рез її роботи в заг плані
15 Лютого 2018, 18:12
а призначать родича.і знайдеться план роботи на 5 років .
15 Лютого 2018, 18:16
Як то ти так все знаєш цікаво
15 Лютого 2018, 18:21
Як, може бути порядок в районі ,коли Н Патійчук ,чесно виграла конкурс,її підтримали депутати на директора музею,а Стасючка по приказу Новосадихі не віддають ключа новопризначеному директору ???!!! Стид і позор вам СКОТИНЯКИ!!!
15 Лютого 2018, 18:29
Ну це питання вирішується дуже просто за допомогою слюсара і заміни замка вхідних дверей.
15 Лютого 2018, 18:36
Все тут пишите справедливо і з одного і з іншого боку. Танька з Горбачем канєшно землі під собою не чують, бо знають шо Гайворонська за них. Але корінь зла - це Музика! Він загрався і загнався. Багато в шо його втягнув Матвійчук, бо теж себе чує ше тим кукловодом. В цій ситуаціі і Ліда Романюк не свята. Я знаю аж до сум хабаря і деталі договорняків. Смикає ниточки найбільше Матвійчук, а Музика відпрацьовує гроші. Танцор тільки кабана в Романючки взяв. Танька хоче по справжньому взяти все в своі руки в культурі, бо зараз вона там хазяйка без впливу на гроші і кадри. Гайворонській по барабану всі. Ця людина тут чужа. А ще вона дуже холоднокровна. Є ще постаті закулісні, але про це птім
15 Лютого 2018, 18:46
Все ля-ля-ля плітки і слова...
15 Лютого 2018, 18:48
Надії Стасюк дати роботу в архіві а Новосадишину братиху без відповідної освіти відправити додому Старій Добровольській варити їсти і
15 Лютого 2018, 18:54
От ніби й кінь і голова велика, і розуму має бути багато, а от понаписувало, як з гарячки. То хтось у відділі культури зайве випив, чи що? Чи крутитеся, як скаженні вужі і шукаєте кого побольніше вкусити? Вкусили. І що? Люди прочитали, біля скроні пальцем покрутили, мовляв, &quot;слабе&quot; якесь пише, що з нього візьмеш.
15 Лютого 2018, 18:54
ірка , танька і светка похмеліться. бо як з будуна.
15 Лютого 2018, 18:55
зробили Горбач і його ляльководи з РД“Просвіта”!
15 Лютого 2018, 19:00
Хто переміг Войтович чи Кметюк
15 Лютого 2018, 19:31
а чому так бурно реагуєте .хоч і кінь а рацію має слово в слово правда .мабуть людина крутиться в тих колах.мабуть вас зачепила.і ніхто не крутить пальцем.мабуть ви один з них.пишу сто раз мабуть.бо на язик проситься нецензурна лайка.а це читають неповнолітні.найгірше що ви за свої махінації отримуєте пристойні гроші.і вирішуєте чужі долі.і за рік не вирішили питання з буд культури .питається в задачі для чого всі ці посади.скільки грошей добавилось би в бюджет
15 Лютого 2018, 19:59
ви пишете що Матвійчук кукловод.а він всім сраки лиже.ніхто не пише що він при янику агітував.а він скрізь крутиться .в тємі завжди от хто буде по наших кістках танцювати.ще Тарасам далеко
15 Лютого 2018, 20:38
Читаю ото всі ваші коментарі і ті і ті і думаю які ви всі люди придуркі, вам тільки дай когось обісрати, але в загальному ви за них не кращі
15 Лютого 2018, 21:00
Матвійчук,на відміну від НОВОСАД,яка сама туда напросилася впартії регіонів не був і за яника не агітував! Матвійчук тоді був в партії тігіпка сильна Україна!
15 Лютого 2018, 21:27
а тігіпко з ким був
15 Лютого 2018, 22:00
В нас вся міськрада і адміністрація гнила, бо саме їхні працівники пишуть цю гидоту, саме вони знають всю преісподню
15 Лютого 2018, 22:20
Хтось із коментаторів невірно вважає , що 123-- це Раїса Кучмук. Ніколи не шифруюсь. Не коментую, бо маю можливість свою думку відстоювати наживо. А взагалі все могло б бути розумніше, конструктивніше. Втрачаємо час!
15 Лютого 2018, 22:30
Прєісподня - це пекло. А ви мабуть мали на увазі &quot;поднаготну&quot;. Але то таке. Головне, що ви толком не розуміючи куди, але вирішили втулити своїх п'ять копійок. Міська рада туди взагалі ніяким боком. То мутить РДА і відділ культури. Горбач не відповідає моральним якостям керівника. Але його всіма правдами й неправдами намагаються протягнути на цю посаду. Ну хороший музикант і що? В нас купа хороших музикантів по весіллях грають. А от те що він не криючись говорить, що ви не уявляєте скільки з культури ще можна взяти, характеризує його не з кращого боку, як потенційного директора. І якщо районна рада не хоче віддавати керівництво комунальним майном та коштами (до речі вашими) чоловіку, в якого &quot;рильце в пушку&quot;, то це цілком нормально.
15 Лютого 2018, 23:05
Раїса Євгенівна як завжди на висоті. і крапка
15 Лютого 2018, 23:29
Хто переміг в БДТ?
15 Лютого 2018, 23:46
Шановні читаці,на сторінках сайту &quot;район рожище&quot; в коментарях ми бачимо якою хуйньою, крім виконання своєї роботи, зайняті рожищенські чиновники,активісти та інша пиздохрєнь Рожищ.
16 Лютого 2018, 00:20
Так так він це казав цитую:&quot; Ви не знаєте скільки там ще можна потягнути &quot; отак...., то скажіть люди добрі який з Горбача може бути керівник коли він ще не керівник а вже грабує.....
16 Лютого 2018, 00:27
до пиздохрені і ти відносишся бо ти тут тоже коментарі шпариш
16 Лютого 2018, 02:03
Да, а редакція тільки сидить і кайфує від цих коментів...Більше бруду, шановні рожищани, лийте, лийте, ніхто навіть коментів не модерує, не зважає на трьохповерхові мати, а напиши хоч слово на обраних, зразу витруть... Все заказуха!!!!!!
16 Лютого 2018, 02:58
І правильно робить, що не модерує. Це все гівно перечитувати, то несповна розуму треба бути! Пишіть, що хочте! Свободу попугаям!!
16 Лютого 2018, 03:02
Ваш коментар найкращий!!! Шкода призів не видають! Пропозиція до редакції: пора заснувати якийсь призовий фонд і нагороджувати активних коментаторів! А то люди стараються, пальці до крові об клаву збивають, а назамін нічого не отримують, хіба обізве хтось у відповідь.
16 Лютого 2018, 08:30
ну поставлять чийогось кума чи сина.і тоді він буде брати з комун підприємства.але нашим халуям головне.щоб то був не горбач
16 Лютого 2018, 11:06
шановні чого стільки ажіотажу ви сюди приходите раз в 4 роки на вибори.хача проводиться багато заходів до цього скандалу пересічний житель не знав хто є директором.а тепер ви назвали мене підприємством мільйонером.мабуть якби обирали мера то стільки галасу не було б.сама банда в адиіністрації здійняла бучу.
16 Лютого 2018, 11:12
Кметюк думав, що вже літає під куполом Верховної ради , а опустився до плінтуса - жінки не вибрали. Всіх не лікує. Хтось не довіряє. От прокол
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 15:28
іди випий знову або похмелися бо це твій звичайний стан
16 Лютого 2018, 16:41
Проблема всіх оцих пліток - чисто українська .зоветься вона - жаба. Всі заздрять і ттій Таньці, і тим, хто хоч десь трохи при владі, бо думають, що там медом помазано і там люди задарма отримують бабло. Але слухайте, кожен досягає того, якщо працює, інакше б наші люди з' їли б давно. Попри всі брудні плітки і інтриги, підтримую Горбача, бо він людина талановита.Дайте ж йому шанс- хай покерує. А там видно буде, який з його господар. Шкода, що ви, шановні дописувачі, позорите район оцією писаниною. Шкода, що район рожище ( редакція) дозволяє читати громадськості оцей бруд. Про рівень культури в Рожищенському районі, якщо ще хтось не знав, то тепер усі знають. Нажаль. Гидко то все, їй- бо.
16 Лютого 2018, 16:54
по нотах треба грати а не по всіх працівниках в культурі. Танька не професіонал. Заяву Новосадихи в студію про вступ її в партію регіонів. Підніміть будь ласка архів.
16 Лютого 2018, 17:48
Проблема всіх оцих пліток - чисто українська .зоветься вона - жаба. Всі заздрять і ттій Таньці, і тим, хто хоч десь трохи при владі, бо думають, що там медом помазано і там люди задарма отримують бабло. Але слухайте, кожен досягає того, якщо працює, інакше б наші люди з' їли б давно. Попри всі брудні плітки і інтриги, підтримую Горбача, бо він людина талановита.Дайте ж йому шанс- хай покерує. А там видно буде, який з його господар. Шкода, що ви, шановні дописувачі, позорите район оцією писаниною. Шкода, що район рожище ( редакція) дозволяє читати громадськості оцей бруд. Про рівень культури в Рожищенському районі, якщо ще хтось не знав, то тепер усі знають. Нажаль. Гидко то все, їй- бо.
16 Лютого 2018, 20:03
Хто Горбачу заважає підписати контракт?Хай підписує і працює.
16 Лютого 2018, 20:27
Прошу зауважити, що редакція району нікого не змушує читати коментарі, а тим паче їх писати. А щодо заздрості Тетяні, не тіште себе марними ілюзіями: виставити себе посміховиськом далеко за межами району, о, так, тут є чому заздрити. А Горбачу вашому розталановитому, хто не дає керувати? Хай підписує контракт і керує. Але ж він надув свої круглі щічки і капризує. Хоче таку угоду, яка йому угодна, а по іншому ніяк. А Філюк потакає свому скомороху, в його невинних капризах.
17 Лютого 2018, 01:11
Затямте, чіпляючи ярлик &quot;регіоналка&quot; Тетяні Новосад, ви мали б перед цим ще поставити клеймо &quot;бютівка&quot; - вона там теж була, раніше, а також причіпити &quot;ударівка&quot; - вона сьогодні там.<br/>Вона така ж по політичних переконаннях як і Тарас Войтович, як і Віра Шварцкоп, як і Вадим Зінгель, як і Анатолій Матвійчук... Це все політичні повії - де користь - там вони! Вони пройшли кілька партій і від виборів до виборів міняють партійні кольори...<br/>Ми усі читали віршовані шедеври Антоніни Клімчук про Тетяну Новосад. Гидко. Вдвічі гидко стає від того, що це написала жінка, яка намагається навязати усім свій образ страждальниці, борчині за правду...<br/>Ще більше гидко від того, коли уявиш яка масна голова у Антоніни... а ми ж живемо уже у 21 столітті - мило, шампунь у вільному доступі...<br/>І наостанок - до представників ВО &quot;Свобода&quot;. Ви хочете позвільняти усіх, хто був дотичний до регіоналів....<br/>Як бути з тим, що екс-перший заступник голови РДА Сергій Шевчук працює у Володимира Безверхого, якого регіонали у 2010 році висували кандидатом у депутати до Волинської обласної ради і лише шляхом маніпуляцій, підкупів, фальсифікацій Володимир Войтович &quot;ВИРВАВ&quot; перемогу у Безверхого... Може, Свободівці, треба звільнити Безверхого???
17 Лютого 2018, 02:03
Танька іди похмилися...... а то у тебе бодун..
17 Лютого 2018, 15:21
Ото-то вас криє... просто фільм &quot;згадати все&quot;.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024