Ставок у парку біля міськради чистити не будуть!

17 Лютого 2016, 19:20
5015

Замулена і занедбана водойма, з купою сміття на водному дзеркалі й береговій лінії та нескошеним очеретом – саме так нині, після танення снігу, виглядає ставок біля Рожищенської міської ради.

Влітку ж водойма повністю вкривається ряскою та стає улюбленим місцем "випасання" для качок та гусей рожищан, які мешкають довкола. 

А так же хочеться, прогулюючись в парку чи відпочиваючи на новеньких лавках, споглядати мерехтливе від променів сонця сяйво чистої води та вдихати рятівний аромат водної свіжості, а не затхлий запах болота! — скаржаться містяни.

На жаль, мусимо розчарувати... Радикальну очистку водойми у мерії робити наразі не планують.

— На очистку ставка коштів в міському бюджеті не передбачено. Але територію навколо нього зовсім скоро приберуть, — прокоментував Район.Рожище заступник Рожищенського міського голови Віталій Поліщук.

Шановні читачі, на вашу думку, яким чином можна вирішити питання очищення замуленого та забрудненого ставка в центрі міста?







 

Коментарі
17 Лютого 2016, 21:46
В першу чергу перевірити, куда виведені каналізаційні труби в сусідніх будинках)
17 Лютого 2016, 22:11
На владу немає чого надіятися, у них все одно голова забита тільки тим щоб вкрасти більше грошей... Зібратися разом усім небайдужим, з човнами, можливо технікою якоюсь, і як волонтери добровольці...вони можуть і ми зможем!!!
17 Лютого 2016, 22:21
Использование биопрепарата Понд Трит восстанавливает экологический баланс и эстетику водоёма, очищая воду от тины, ряски, сине-зеленых водорослей, и тем самым значительно уменьшая необходимость в механических дноуглубительных работах и применении вредных химических веществ.<br/> <br/>Одного литра биопрепарата Понд Трит достаточно для очистки от органики водоема площадью 1 га в течение 4-5 месяцев.<br/>16200,00грн.
17 Лютого 2016, 22:29
Сума, для міста не космічна, однієї банки по інструкції повинно вистачити на пів-року, та й далі вже ряска так рясно цвісти не буде. А почитстити від бруду... Кажеш одному з пенсіонерів з комунгоспу &quot;тобі місяць щоб скосити очерет, скосити траву на березі те що плаваєпоставку прибрати, якщо справишся раніше зарплата все одно місячна за роботу&quot; і він за дві неділі все зробить в найкращому вигляді. Такої системи ставків, які проходять через все місто, немає більше ні в одному з районних центрів, могло б бути все дуже красиво.
17 Лютого 2016, 23:00
За 16200 &quot;Сини Богдана&quot;, ще і ікру занесуть туда, не тільки почистять)
18 Лютого 2016, 01:08
Люди схаменіться. Жоден припарат не допоможе якщо бидлота забруднює ставок пляшками, та іншим непотребом. А коли хочете щось змінити то беріть та змінюйте.
18 Лютого 2016, 11:38
Мені здається, що не все так погано, було б бажання. Міська влада не вирішить цього питання, але допомогти може. Потрібно зібрати небайдужих громадян з лопатами, граблями і т.д. випалити старий очерет, позбирати сміття і вже картина буде набагато кращою. Обов'язково необхідно прибрати острів з очерету (за допомоги Міської влади) біля кафе &quot;Затишок&quot;. Потрібен організатор, а охочі допомогти знайдуться.
18 Лютого 2016, 12:09
Депутат, чому ви розділили міську владу і небайдужих? Чому міська влада не може стати небайдужими громадянами і не взяти лопати, граблі і т.д., і не показати приклад ну а ми підтягнемось? чому у вас у депутата в голові все навиворіт? Випалити очерет я можу хоч сьогодні, фоєр буде пречудовий, аби тільки мене потім пожежники з міліцією не шукали, за підпал)), там не тільки очерет може вигоріти), тобто знову треба організувати пожежників, щоб слідкували, щоб екологи не мали претнзій, тобто знову треба організація, причому від людей які мають &quot;Владу&quot; в місті.
18 Лютого 2016, 12:13
Депутат, я так подумав, ніяка &quot;міська влада&quot; не ВЛАДА, вони - СЛУЖБОВЦІ НАЙНЯТІ НАМИ(ГРОМАДОЮ) ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ МІСТА, ЯКИМ ОПЛАЧУЮТЬСЯ ЗАРПЛАТИ І ПРЕМІЇ З НАШОГО КАРМАНУ, тому прохання не вживати слово &quot;Влада&quot; говорячи з людьми, які згідно конституції є єдиним джерелом влади, про їх робітників. Я ж кажу, все у вас навиворіт.
18 Лютого 2016, 12:35
Цікаво виходить коли людина ні копійки не платить в місцевий бюджет (заробітчани, зарплата в конвертах, неоформлені)говорять про те, що вони щось оплачують у місті. Проблему шукати потрібно ще в надходженнях в місцевий бюджет, пройти інквізицією по зареєстрованим в місті підприємцях і підприємствах, перевірити чи всі оформлені, саме прибутковий податок, який сплачується з офіційної заробітної плати, формує левову частку доходів місцевих бюджетів.
18 Лютого 2016, 13:06
Олеся, ми з вами знайомі? Ви знаєте чим я займаюсь? Що я сплачую? Так я сплачую в бюджет міста, причому сплачую коли купую курити (це по-моєму перша стаття по доходності в бюджет), коли з мене вираховуть ПДФО з зарплати, з НАШИХ, ЛЮДСЬКИХ ГРОШЕЙ, формується бюджет у місті і виплачують зарплати в адміністрації, чи може в нас є якесь підпільне прибуткове державне виробниче підприємство яке забезпечує бюджет міста. Да, Олеся, я жодного дня не був на заробітках за кордоном, все своє доросле життя працюю офіційно, так також з моїх коштів оплачуються зарплати і пенсії держслужбовців.
18 Лютого 2016, 13:15
Шановний, те що мій коментар наступний після Вашого, не означає, що я звертаюсь до Вас. Мій коментар був в загальному, по темі, про людей які тикають податками і про відсутність коштів в місцевому бюджеті. Особисто до Вас претензій не маю.
18 Лютого 2016, 13:50
Шановна, ваш пост я зрозумів так, тому-що тільки я висловлювався про сплату в місті і ваш коментар йшов відразу після мого, тому чистом логічно, що я сприйняв його на свою адрессу, дуже радий, що це не так. А з заробітчанами це дійсно проблема, але з іншого боку вони хоч і не платять ПДФО з своїх доходів, ал з коштів, що вони привозять сплачуються інші податки, непрямі, ПДВ та акцизний збір, крім того розвивається підприємництво через постійн вливання грошей з-за кордону, тримається курс валюти, та й за кордон вони поїхали не через хороше життя тут, а так як держава не може забезпечити достойний заробіток трудовій людині на місці, то вона не повинна і задумуватись про обкладання прямими податками цих людей.
18 Лютого 2016, 17:21
А дійсно, чому б міськраді не стати ініціатором такої собі &quot;толоки&quot;? Дали б клич, підтягнули б &quot;Самооборону&quot; (вони скрізь активісти), якийсь там відділ екології, організували б клич по школах, у технікумі, Район.Рожище опублікував би анонс про толоку. І громада гуртом зробила б добру справу!!!<br/>А всі інстанції - пожежна, поліція, швидка, проконтролювали б процес...
18 Лютого 2016, 18:05
я пам'ятаю ті часи коли &quot;толоки&quot; чи &quot;суботники&quot; організовували і чистили то й ставок, вигрібали весь &quot;хлам&quot; що туди понакидали... і що з того виходило??? А місяць часу чисто було, а далі знову: каналізація з будинків і з хлівів в ставок,сміття в ставок,дерева обрізані в ставок і весь гадюшник туди...Так що ж тут міська рада зробить,якщо потрібно починати з себе!!!! не гадьте в своїй &quot;ХАТІ&quot; і буде чисто.А чистоту роблять один раз,а далі її підтримують.. мої шановні земляки...
18 Лютого 2016, 18:09
СИНЬО-ЖОВТИЙ БУРЯК, Не треба перекручувати мої слова, хоча в дечому ви праві. Я мав на увазі, що все можна зробити, навіть тоді коли &quot;На очистку ставка коштів в міському бюджеті не передбачено&quot;... і пожежника можна привести щоб сам випалив очерет і в депутатів та СЛУЖБОВЦІВ руки не вихитаються від лопат та граблів...
18 Лютого 2016, 18:13
Я не гаджу, от чому моя жінка кожен тиждень в хаті прибирає, я їй сьогодні розповім, що вона погано чистоту підтримує, а так би могла підлогу мити раз в рік))
18 Лютого 2016, 18:20
синьо-жовтий бурячок (напевно не врожай),хату мию як і жінка ваша щотижня,а я за сморід в ставку (не кидайте туди то і не потрібно буде виймати щороку весь хлам)
18 Лютого 2016, 18:26
123, так я ж вас повністю підтримую, не кидайте туди і не давайте кидати нікому, тільки ж вже накидали, потрібно прибрати.
18 Лютого 2016, 18:33
СИНЬО-ЖОВТИЙ БУРЯК (без образ, просто на думку прийшло) А чи будете ви так само активно приймати участь у прибиранні, як тут усіх критикуєте.
18 Лютого 2016, 19:05
А ви? будете? а критика конструктивна? чи краще не критикувати? хай буде як є? чи треба щось міняти? в спорі народжується істина, а в критиці бажання до змін. Якщо я щось не так пишу будь-ласка, я з радістю подискутую. Так, я залучусь до прибирання, якщо буде можливість, мої діти там риболовлять, і я хотів би, щоб при згадці де вони зловили ту рибу їм було приємно її їсти.
18 Лютого 2016, 22:16
А ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ НАША САМООБОРОНА? показали б приклад, жителі допомогли б
18 Лютого 2016, 23:20
Буцик, абзац!!! Ага, якщо не знаєш чим займається Самооборона, зайди на їхню сторінку у фейсбуці, там описано.
19 Лютого 2016, 18:12
спочатку нехай еколог попрацює,свинарники з берегів поприбирає
19 Лютого 2016, 18:12
еколог нехай свинарники поприберає
01 Березня 2016, 12:48
Вигрібти сміття це добре, але потрібно ставок заглибити, спустити розкопати.<br/>От раніш кубані. Я дивився з вікна бачив ставки, тепер хащі... Ставки в оренді, а орендарі про них не дбають, то що говорити про водойми які налажать місту..
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024