Оштрафували водія, який вчинив аварію у Рожищі

22 Січня 2023, 12:12
Аварія 1383
Аварія

Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної чоловіка, який працює охоронцем у ТОВ «Волиньгаз», за вчинення аварії.

Про це йдеться у постанові суду від 13 січня, передає Район.Рожище.

Водій 4 грудня о 14:30 на вулиці Мазепи у Рожищі, керуючи автомобілем Volkswagen Jetta, не впевнившись у безпечності та здійснюючи обгін автомобіля марки Volkswagen, який рухався по тій же смузі та подав сигнал повороту ліворуч, допустив зіткнення. Внаслідок чого зазначені автівки отримали механічні пошкодження.

Під час розгляду справи чоловік свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення не визнав. Він зазначив, що їхав з міста Рожище у село Копачівка. Поблизу будинку №47 на вулиці Мазепи попереду нього на відстані 50 метрів їхав автомобіль Volkswagen, який почав з'їжджати з дороги вправо. 

Мовляв, у момент, коли автомобіль на 2/3 з'їхав з дороги, підсудний, увімкнувши лівий покажчик повороту, розпочав його обгін і лівою стороною свого транспортного засобу виїхав на зустрічну смугу. Коли автомобілі майже порівнялись, то в автомобілі Volkswagen загорівся лівий світловий покажчик повороту і водій цього транспортного засобу почав повертати вліво. 

У суді водій зазначив, що у цей момент застосував гальмування, а інший автомобіль продовжував повертати. На лівому краю зустрічної смуги руху відбулося зіткнення автівок.

Інший учасник дорожньо-транспортно пригоди під час розгляду справи пояснив, що того дня разом із товаришем їхав зі швидкістю приблизно 40 км/год. Увімкнувши лівий покажчик повороту приблизно за 50 метрів до місця повороту та переконавшись у відсутності інших транспортних засобів спереду та позаду нього, почав повертати ліворуч, однак при завершенні маневру відбулося зіткнення автівок.

Цю ж версію подій підтвердили свідки, двоє з яких були в авто Volkswagen.

У залі суду виступив й чоловік, який того дня був на вулиці Мазепи поблизу місця аварії й безпосередньо спостерігав момент зіткнення автомобілів, а також обставини, які йому передували. 

За його словами, він чітко бачив як приблизно за 15-20 метрів до місця зіткнення автомобіль марки Volkswagen рухався з увімкненим лівим світловим покажчиком повороту. Позаду нього їхав Volkswagen Jetta, який увімкнув лівий світловий покажчик повороту та виїхав на зустрічну смугу. Автомобіль марки Volkswagen почав повертати ліворуч, перетнув розділювальну смугу руху і на краю дороги зліва відбулося їх зіткнення.

«Попри невизнання своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, його винуватість доводиться протоколом про адміністративне правопорушення, копією схеми місця ДТП з фототаблицями, копіями письмових пояснень п'ятьох осіб», – йдеться у матеріалах справи.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 850 гривень. Також він сплатить 536 гривень судового збору в дохід держави.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39