Століття від дня народження: у Сокільському ліцеї вшанували праправнучку Тараса Шевченка

20 Січня 2023, 16:51
Під час заходу 1485
Під час заходу

У ліцеї села Сокіл Рожищенської громади відбувся вечір-вшанування праправнучки Тараса ШевченкаЄвгенії Леонтіївни Голуб-Гончаревич з нагоди століття від її дня народження.

Захід 19 січня організували працівники культури села та педагоги й учні школи. Про це повідомили у фейсбук-спільноті закладу освіти.

Зустріч пройшла у дружній, затишній атмосфері у колі родини, друзів, учнів, колег, працівників культури, вчителів та учнів школи. Звучали вірші Тараса Шевченка. Спогадами поділились племінник Євгенії Голуб-Гончаревич Валерій Гаврук, колеги та друзі Володимир Раєв, Валентина Окуневич, Валентин Коновал, Оксана Сергійчук.

Присутні на заході змогли ознайомитися з виставками про життя жінки, презентованими під назвами «Подай же й нам, Всещедрий Боже» та «О так рости і так цвісти…». Її підготувала бібліотекарка Галина Ковальчук.

Євгенія Голуб-Гончаревич – праправнучка Тараса Григоровича Шевченка. Її предком по материнській лінії був Йосип Шевченко – рідний брат Кобзаря. 

У далекому 1947 році Євгенія Голуб приїхала у Сокіл працювати у школі вчителькою української мови. 

«Соколяни одразу полюбили молоду вчительку, йшли до неї за порадою, за добрим словом. Все своє життя Євгенія Леонтіївна «сіяла розумне, добре, вічне», працюючи вчителькою, завучкою, директоркою. ЇЇ життя – це історія самовідданої праці для суспільства: держави, учнів, родини, односельчан», – розповідає директорка Сокільського ліцею Зінаїда Дорощук.

Коментарі
20 Січня 2023, 16:19
Редакція не видаляйте коментарі! Староста с.Сокіл як і раніше проводить робочий час у пянках і за простих селян не думає!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024