Сувора бюджетна дисципліна: у Рожищенській громаді педагогам зменшуватимуть зарплати

12 Січня 2023, 12:27
Освітяни громади 3338
Освітяни громади

Відбулася розширена нарада начальника гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Ігоря Кузави з керівниками, заступниками керівників, педагогічним активом шкіл за участю міського голови Вячеслава Поліщука.

Про це 11 січня повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Основні питання, які обговорювали присутні на зустрічі:

  • робота закладів освіти у 2023 році, 
  • фінансові аспекти, 
  • заходи щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів, 
  • дотримання суворої бюджетної дисципліни у галузі освіти.

Мета наради полягала у тому, аби спільно розробити напрацювання та заходи щодо економії коштів, адже державну субвенцію на цей рік, зважаючи на воєнний стан в державі, суттєво скоротили. Тобто йшлося про зменшення надбавок та доплат для освітян, і, як наслідок, про зменшення заробітної плати.

Дискусія була гострою та довготривалою. Власне бачення ситуації висловили освітяни Вячеслав Сидорук, Леонтій Ткачук, Юрій Яблонський, Ольга Нечипорук, Валентин Глушко, Тетяна Дмитренко та інші.

«Хоч повного консенсусу дійти не вдалося, та певні непопулярні, але необхідні в цей нелегкий час можливі кроки та заходи оптимізації таки напрацювали», – кажуть у міськраді.

Коментарі
12 Січня 2023, 11:27
Найкраща економія- звільнення з посади нач.гум.відділу Кузави І.Б.,який є позорм освітян і через хабарі скоро не влізе у новий автомобіль.
12 Січня 2023, 11:34
Кузава давно зневажає педагогів,ще з часів роботи в РДА..Треба міняти КУЗАВУ на порядну людину,яка буде поважати вчителів,а не тільки гребти гроші у свій карман ,так ожирів вже Кузава !
12 Січня 2023, 13:16
Можливо варто почати з апарату міської ради. Вигнати половину шаройобщиків які нічого не роблять. Скоротити заробітну плату Поліщуку і Ко. Тоді може і гроші з'являться на зарплати педагогам
12 Січня 2023, 18:42
Казявка звик возити дружину до роботи за рахунок бюджету. Вони з Бубочкою краще знімуть зарплати вчителям ніж почнуть обмежувати себе і затягувати паски. Мерзотники
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024