У Рожищі визначено переможця конкурсу на посаду директора музею

09 Лютого 2018, 18:50
8912

Визначено переможця конкурсного добору на посаду директора КУ «Рожищенський історико-краєзнавчий музей».

У п'ятницю, 9 лютого, у малому залі Рожищенської районної ради відбулись перше та друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора КУ «Рожищенський історико-краєзнавчий музей», - повідомляє прес-служба райради.


Під час засіданнь було розглянуто документи подані кандидатами на посаду директора музею, а також проведено співбесіду та заслухано публічні презентації проектів програм розвитку установи з кандидатами, які були  допущені до участі у конкурсному доборі.

1

Так, свої презентації представили: Надія Войцехівна Стасюк та Наталія Ігорівна Патійчук.

1

Як відбувався конкурс та як презентували себе та своє бачення розвитку Рожищенського музею претенденти на посаду директора, можна подивитися в повному обсязі у відео. 

Після обговорення презентованих  кандидатами програм розвитку установи, конкурсною комісією з проведення конкурсного добору на посаду  директора КУ «Рожищенський історико-краєзнавчий музей» за результатами відкритого голосування було прийняте рішення: - визнати переможцем конкурсного добору на посаду директора музею – Патійчук Наталію Ігорівну.

Член конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора музею Наталія Кротюк поділилася з журналістами Район.Рожище своїми враженнями від конкурсу: «Найбільше мене вразила презентація кандидатів про розвиток музею в майбутньому, - каже наша співрозмовниця. - Чинний директор розпочала свою презентацію з історії заснування музею, чим втрачала реальний регламентний час на висвітлення теми майбутніх планів щодо розвитку музею. На задані мною запитання, я не отримала переконливих відповідей, які б свідчили про професійну зацікавленість у масштабній популяризації у майбутньому розвитку історико-краєзнавчого музею.

Натомість інший кандидат, Наталія Ігорівна, підготувала потужну креативну презентацію плану розвитку на один та п'ять наступних років, які не залишали сумнівів щодо наполегливості й старанності кандидата у напрямку розвитку музею в майбутньому».

Сама ж переможниця конкурсу Наталія Патійчук розповіла чому вирішила брати участь у конкурсі й яким бачить музей під своїм керівництво.

«Коли я побачила оголошення про конкурс на посаду директора Рожищенського музею, я одразу вирішила подавати документи на участь у ньому, адже маю відповідну освіту і кваліфікаційний рівень, - каже Наталія Ігорівна. - Ще під час навчання в університеті, я зрозуміла, що хочу усе своє життя присвятити музейній справі. Я проводила дослідження в галузі музеєзнавства, писала і пишу наукові статті з музеєзнавчої тематики, а ось тепер випав шанс бути директором музею».

«Як музейник, я вважаю, що наш музей має бути сучасним, креативним та цікавим відвідувачу, - продовжує співрозмовниця. - Хочу, щоб люди насолоджувались колекцією, щоб мали бажання відвідувати музей. Саме тому, буду робити усе від мене залежне, щоб впровадити нові форми презентації колекції. Я активізую роботу щодо приведення у відповідність музейної документації, буду проводити роботу щодо розширення музейної збірки, а також вводитиму музейні предмети в науковий обіг. Ми живемо у вік цифрових технологій, тому я намагатимусь по максимуму впровадити їх у музей».

«Але першочерговим моїм завданням буде покращення матеріально-технічної бази музею, - зауважує Наталія Патійчук. - Для цього активно братиму участь у всіх можливих грантових програмах та конкурсах. В моєму розумінні музей має бути не як просто місце, де зберігаються музейні предмети. Це має бути сучасний інноваційний центр, де кожен зможе знайти щось цікаве у музейних фондах. Центр, який задовільнятиме освітні та культурні потреби жителів нашого району».

Однак завершальна процедура призначення керівника відбудеться шляхом таємного обрання його кандидатури депутатами Рожищенської районної ради під час сесійного засідання. Надіємося, що обранці громади належним чином оцінять програму Наталії Патійчук.

Коментарі
09 Лютого 2018, 21:29
А чого не може бути та що була?
09 Лютого 2018, 21:42
а хто вона така напишіть біографію
09 Лютого 2018, 21:44
<p>Наташа блискуче представила свою програму,а новосадихіна протеже черговий раз опозорилась ,так що товаришка новосадихі шукай  роботу БРАВО НАТАША!!!</p>
09 Лютого 2018, 21:48
Цей як ти виразилась метр з шапкою в десятків раз розумніша ,чим все ваше кодло!!!
09 Лютого 2018, 22:47
Чому Ви шановна редакція коментарі видаляється?
09 Лютого 2018, 22:48
Ця особа не гідна цієї посади
09 Лютого 2018, 22:49
Совісті немає у людей дацтеків до пенсії доробитта стасючці
09 Лютого 2018, 23:02
а що там той артист робить
09 Лютого 2018, 23:07
тепер щось хоч трохи зміниться в Рожищах. молодим дорога. Наталя так тримати !
09 Лютого 2018, 23:20
Наталко, вітаю!!! Ти молодчинка!! Тримайся! Тиск, звичайно, буде шаленний, але дасть Бог, не вічно ця шайка буде біля керма! Успіху тобі!!
09 Лютого 2018, 23:24
Може в Рожищі такі зміниться щось і біля керма опиняться люди, які не є маріонетками. Аби ще шайку поперти, а через їхні судові процеси позоримося на всю область. Всі сміються з таких "культурних" на чолі з РДА
09 Лютого 2018, 23:34
І що ж зміниться? Що така недосвідчена особа може зробити? Нікому той музей не треба....
09 Лютого 2018, 23:36
В адміністрації з фотоапаратом вона виконувала свою роботу виконувала їїдобре поки "доброжелатєлі" не з'їли і тут буде все добре ,якщо ніяка сука не буде мішати!
09 Лютого 2018, 23:41
Відчувається, що Ви явно упереджено ставитесь до Натійчук Н.І., але якщо відкинути всі домисли, плітки та ін. порівняйте та скажіть хто краще підготувався до конкурсу? А порівнювати є що...
09 Лютого 2018, 23:42
Вибачте за помилку Патійчук Н.І.
09 Лютого 2018, 23:47
Так де ж ті Ваші розумні і креативні які все можуть і яких дуже багато? Чому на конкурс не прийшли? Сидять напевно як і Ви брудні коменти строчать.
09 Лютого 2018, 23:58
ні риба, ні м'ясо директор бібліотеки. Це ж ваша подружка, а ви утримались! Ви дійсно справжній друг - тільки за столом!
10 Лютого 2018, 00:13
Те, що ти хочеш образити ні в чому не винну людину, тобі даром не пройде. Ми живемо в демократичній країні і маємо право брати участь у кожному конкурсі, на те він і конкурс. Прийди на сесію, де депутати будуть затверджувати директора музею і скажи, що тобі не подобається, а краще доведи, якщо зможеш. Народ ви живете в здоровому глузді? Що означає до пенсії допрацювати, якщо такий хороший працівник попередній директор, то знайдіть ій місце в культурі. Ображати людей - гріх.... Задумайтесь.....
10 Лютого 2018, 00:25
Директорка бібліотеки має дві причини конфлікту інтересів входить у простіту і Стасюк входила до конкурсної комісії від колективу коли обирали директора бібліотеки .
10 Лютого 2018, 00:33
Бачили на відео як сірожка махнув головкою бібліотекарші і та зразу почала щось верзти - екзаменаторша знавчиня.
10 Лютого 2018, 00:49
Переглядаючи відео (2 частину) думав спочатку що почулось. Горбач С.В. сидить і щось там собі під ніс бурмоче про дотримання законодавства, як ще тільки язик повертається?!
10 Лютого 2018, 00:54
Чудова презентація в Наталі! Молодець! Працюй! В тебе все вийде!
10 Лютого 2018, 00:59
Не те, ви добродію, чи добродійко, читаєте. І пишете не те.
10 Лютого 2018, 01:34
Народ, давайте по чесному: два кандидати, дві презентації, рівні умови, а між ними провалля!!! Презентація Стасюк навіть близько не стоїть біля презентації Патійчук. Чому? В діючого директора було менше часу? Настільки була впевнена в своїй перемозі? Чи просто халатність? І посада директора музею розцінюється, як можливість ДОСИДІТИ до пенсії? Найбільше досягнення - фіранки подаровані покійним Дмитроцою? Коли це було? А останнім часом що було? Масляна? (А розуміння, що це слово - калька з російської - нема. В нас воно інакше зветься і директор музею мала б це знати). Питань більше ніж відповідей. І на противагу - Патійчук - активна, креативна, з величезним бажанням працювати. Розуміє, що її діяльність розглядатимуть під мікроскопом, але впевнена в своїх силах. Не полінувалася, окрім презентації підготувала два проекти (тобто вміє і знає, як це робити). Її виступ дивував і захоплював. Щиро хочеться, щоб дівчині дали працювати!
10 Лютого 2018, 01:44
Тут вже ніхто не скаже, що підтасовано, чи ще щось. Є відео, де чути, видно, і все зрозуміло. Відразу видно хто живе музеєм і буде жити. Не потрібно нікого ображати та ображатися. Всі мали однакові можливості. А щодо масляної, то хіба це не Янішевський організовував?
10 Лютого 2018, 01:45
Цілком Вас підтримую, проте є інформація що пані Н. Стасюк за допомогою Горбача і ін. буде подавати до суду, через незаконний, на їх думку, допуск Н. Патійчук до конкурсу, бо в неї бачте не було стажу роботи в сфері культури, а те хто і як підготувався до цього конкурсу то їм начхати.
10 Лютого 2018, 01:56
Да той умнік,крім судитися,за допомогою,новосад ікомпанії,брехати,угрожати-сам нічого не може!!!
10 Лютого 2018, 02:31
Інформації цікавої взагалі багато. Наприклад, що претендента на посаду директора РД "Просвіта" незабаром чекає карколомний кар'єрний злет. Але я довіряю лише фактам. На разі факт: презентація Патійчук на десяток порядків вища, професійніша ніж презентація Стасюк. Для мене це свідчить про певну халатність, тобто, якщо діюча директорка так відноситься до роботи, як до конкурсу, то не зрозуміло для чого взагалі такі керівники комунальних установ.
10 Лютого 2018, 10:07
даа привселюдно на камеру назвати покійного Анатолія Романовича його шкільним псевдо, не пам"ятаючи його прізвища , цинічно. а витівки зі стодоларовою купюрою взагалі шедевр. і це професіонал з 30 дцятирічним стажем ? засиділась Стасюк біля теплолго конвектора. і ще хоче по судах позору набратися ? схаменіться Войцехівна. Вас використовують. А воно вам треба перед пенсією ?
10 Лютого 2018, 10:42
Її вже використали обіцяють об неї ноги і підуть далі на заступники
10 Лютого 2018, 10:52
Директор бібліотеки відтанцьовувала Стасюк бо вона була в її комісії і голосувала за неї . Хіба немає тут конфлікту інтересів.
10 Лютого 2018, 11:51
І .Шкільний написав заяву на звільнення.На його місцем хоче Т. Новосад ,а на своє Сірожу. Їх не цікавить посада директора РД "Просвіти". В РДА відбуваються такі діла!!! Скоро всі про це взнаєте.
10 Лютого 2018, 12:08
то нехай новосадиха ще в ту комісію де горбач буде проходити на державну службу напише листа що він немає стажу державного службовця Хоча там конкурси як такі не проходять .В адміністрації треба від громадських організацій потрапити у комісію мати стаж 7 років.
10 Лютого 2018, 12:11
Новосадиха і так всіми нарадами керує. от зїла і Шкільного.................... Далі буде
10 Лютого 2018, 12:17
Справедливішого конкурсу ще не було взагалі як на музей.Побачимо інші
10 Лютого 2018, 15:35
Дуже цікаал,а чому Патійчук допустили до конкурсу без стажу роботу.... Приготувати презентацію і красномовно говорити вміє багато молодих розумних людей, а чи вона щось зробить для музею???
10 Лютого 2018, 15:38
Да да і я проти цієї Патійчук
10 Лютого 2018, 17:47
Дайте задній хід.Відійдіть без образ Повірте ваші сни будуть спокійніші.Ця травля не стоїть вашого здоров♥я. Підіть з високо піднятою головою.Найдіть роботу для душі! Глядіть онуків і насолоджуйтесь життям! Повірте, що не робиться - все до кращого! Тримайтесь!
10 Лютого 2018, 18:15
Бо допуск до конкурсу проводиться за рішенням конкурсної комісії. Де були ті ваші молоді й розумні люди, які вміють приготувати презентацію і красномовно говорити, чому не подавали документи на конкурс?
10 Лютого 2018, 18:23
Якщо так цікаво, чому не прийшли на конкурс? Там роз'яснили чому. Це, як би багато кому не хотілося б, все - законно. В законі пише чітко "на розгляд комісії". Ще крім того, першочерговим є освіта, а тут вибачте "вне конкуренції" і рекомендацій в Патійчук більше. А ще "цікаві" почитайте но Трудовий кодекс. І ще, до речі, стаж є. Перестаньте будь ласка вже. Завжди є переможець та той що програв, просто треба вміти програвати та іти достойно без скандалів, які тільки псують людям нерви і нічого не вирішують. Войцехівна так чи інакше вже не залишиться в музеї. Змиріться з цим. А те що комусь не підходить Патійчук, то може вони самі не всім підходять, але ж працюють....Музей - не приватна власність, а комунальна, навчіться розрізняти....
10 Лютого 2018, 20:11
бажаю тобі успіху.<br/> Така наполеглива дівина вчилася на платнійй формі,,за ВІДМІННЕ навчання перевели на бюджет .сама старається . МОЛОДЕцЬ!!!! Войцехівна..не маю нічого проти Вас, але...знайдіть сили піти достойно!!!
12 Лютого 2018, 10:43
дуже розумна старанна і наполеглива дівчина. За такими майбутнє держави. Своіми знаннями прокладає собі дорогу. Вірю, що музей змінить свій зміст . Будьте справедливі до молодих, розумних людей.
12 Лютого 2018, 18:21
Вітаю Наталю з перемогою. Знаю її як здібну студентку- музейника з творчим мисленням. Добре , що молодь хоче працювати в музеї. Можливо не лише столичні, але й місцеві музеї зміняться і стануть привабливими для відвідувачів, займуть свою соціальну нішу в житті громади.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024