У Рожищенській спортшколі удосконалили систему опалення

15 Грудня 2022, 12:15
У котельні 1599
У котельні

З початком довготривалих відімкнень електроенергії у Рожищенській дитячо-юнацькій спортивній школі виникла проблема забезпечення відповідного температурного режиму у тренувальних залах. 

Робота котлів, які живляться від електромережі, без перекачування насосами води не просто неможлива, а небезпечна. Про це 15 грудня розповіли на сайті Рожищенської міськради.

«Були випадки, що через відключення світла кочегарові доводилося просто шуфлею вибирати розжарений брикет, аби зменшити температуру у котлі. Тому потрібно було шукати якийсь альтернативний варіант забезпечення роботи котлів. Бо здоров'я майже трьох сотень дітей, які у нас займаються, їхні комфортні умови перебування у школі – це запорука нових спортивних досягнень», – розповідає керівник закладу Сергій Приходько. 

Аби пристосувати систему опалення до постійних вимкнень електроенергії, застосували спеціальне обладнання.

«Ми розглядали різні ідеї, консультувалися зі спеціалістами і визначили для себе оптимальний варіант – застосування для аварійного живлення котельні гелевого акумулятора, перетворювача напруги та спеціального блоку керування», – пояснює завідувач господарства ДЮСШ Олександр Дулюк

«Гелеві батареї безпечні та герметичні, при зарядці вони не виділяють газів, не вимагають спеціального обслуговування. Правильно виконане резервне живлення котельні з використанням гелевого акумулятора забезпечує постійну роботу опалювальних приладів і відповідне функціонування системи опалення. Включення агрегату відбувається саме по собі з моменту відключення електроживлення від електромережі», – додає Олександр.

Закладу вдалося модернізувати систему опалення за власні зекономлені кошти.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024