У Рожищі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

15 Грудня 2022, 11:12
Під час заходу 783
Під час заходу

Біля пам’ятного знака ліквідаторам Чорнобильської катастрофи у Рожищі зібралася громадськість міста, аби вшанувати тих земляків, яким випало на долю рятували Землю від згубного впливу наслідків аварії на ЧАЕС.

Захід відбувся у середу, 14 грудня. Про це повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Жахлива трагедія, яка сталася в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа. У її ліквідації брало участь 600 тисяч людей, з них 360 тисяч – українці, серед яких і жителі Рожищенської громади.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук подякував ліквідаторам за мужність, витривалість, сміливість, за виважену життєву позицію, адже вони рятували тоді кожного з нас.

У спільній молитві, яку очолив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Василь Шняк, згадали тих, хто віддав життя під час ліквідації наслідків катастрофи, і тих, хто дочасно відійшов у Вічність, втративши здоров’я.

На знак шани подвигу ліквідаторів до пам’ятного знака поклали квіти. 

Згодом у Центрі культурних послуг Рожищенської міськради відбувся тематичний захід з нагоди Дня ліквідатора, а працівники Публічної бібліотеки Рожищенської міської ради презентували книжкову виставку «Чорнобиль у серці України, а тінь його по всій землі».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50