Йосипа Струцюка нагородили медаллю Івана Мазепи

05 Лютого 2018, 12:00
2528

Відбулося засідання Правління Міжнародної літературно-мистецької Академії України.

Розглядалося питання щодо нагородження медаллю Івана Мазепи, – повідомляє «Волинська правда».

До слова, талановитий письменник, юність якого пройшла в Рожищенському краї, Йосип Струцюк, понад шість десятиліть сумлінно й талановито працює на ниві українського художнього слова. Йосип Струцюк – український письменник-«шістдесятник», перший лауреат літературно- мистецької премії імені Агатангела Кримського,  лауреат низки міжнародних і всеукраїнських премій,  заслужений діяч мистецтв України, почесний громадянин Луцька.

Згідно з ухвалою, згадуваною відзнакою вирішено нагородити волинянина Йосипа Струцюка. 

За результатами голосування відзнаки  «Медаль Івана Мазепи» удостоєний  письменник Йосип Струцюк (м. Луцьк) – за драматичну поему про Івана Мазепу «Анафема», книжку «Операція «Burza», або Ми їх спільно винищимо» та за інші твори про відомі постаті національної історії; учасник АТО Петро Билина (м. Васильків Київської обл.) – за книгу «Війна кличе. Стань переможцем»; журналісти Леонід та Світлана Фросевичі (м. Київ) – за значну творчу, патріотичну, подвижницьку діяльність на благо України; науковці Валентин і Оксана Яблонські (м. Київ) – за монографію «Нескорена Волинь».

Нагородження медаллю здійснюється одноразово. Вона  вручається із посвідченням, носиться з лівого боку грудей і розміщується в ряді зліва направо після державних нагород України та відомчих відзнак. Рішення про нагородження медаллю приймає Правління Міжнародної літературно-мистецької Академії України. Першими нагородженими медаллю стали письменники Валерій Шевчук, Юрій Мушкетик, письменник і меценат Іван Корсак, письменники та перекладачі з Польщі   і Болгарії Войцех Пестка  і Димитр Христов, меценат та громадський діяч Віктор Кияновський.

Коментарі
06 Лютого 2018, 10:39
Приємно, за родича
06 Лютого 2018, 23:16
Поздоровляю.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром