Вибираємо блок живлення для ноутбука

30 Листопада 2022, 12:20
Блоки живлення 662
Блоки живлення

Блок живлення, мабуть, найбільш перевантажений компонент ноутбука. Він падає на підлогу, дроти постійно заплутуються, а штекер підключення згинається у всіх площинах. Тому цей аксесуар виходить з ладу найшвидше. Найбільш поширені причини несправності: обрив кабелю, пошкодження штекера або згорілий імпульсний перетворювач.

Якщо ви теж збираєтеся купувати новий блок живлення, то радимо заглянути сюди https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/. Однак, перш ніж зробити вибір, давайте розглянемо деякі важливі нюанси.

Вибір оригінальної зарядки

Найпростішим рішенням є вибір фірмового аксесуара. Перевагою оригінальної зарядки є те, що вона повністю сумісна з комп'ютером, а отже немає причин турбуватися зайвий раз. Щоб замовити адаптер живлення, буде потрібно серійний номер товару (P/N) або повна назва комп'ютера. Цю інформацію можна побачити на інформаційній табличці кришки лептопа або корпусі старої зарядки.

Що врахувати під час пошуку альтернативних рішень?

Не кожна копія зарядного пристрою сумісна з лептопом, навіть якщо вона виглядає ідентично. Тому при виборі важливо перевірити наступну інформацію про зарядний пристрій:

  1. Напруга

Вихідне значення заряджання та робоча напруга комп'ютера повинні бути абсолютно однаковими. Цей параметр вказується у вольтах. Слід уникати навіть несуттєвих відхилень, щоб не виникало збоїв та поломок під час роботи.

  1. Сила струму

Також важливий і струм, від якого залежить потужність усієї зарядки. Значення вказується в амперах (А) і воно має бути не меншим за те, що потрібно для роботи лептопа. До речі, вище значення не є небезпечним, проте це не позначиться на швидкості заряджання батареї. 

  1. Полярність

У зарядних блоках для ноутбуків використовують так звані «штекери». Це вилки з круглим контактом та отвором посередині. Зверніть увагу на полярність цих роз'ємів. Інформацію про це (у вигляді невеликого малюнка) можна знайти в корпусі старої зарядки

Чи існують універсальні моделі БЖ?

 

Відповідь це питання – «так». На ринку представлено багато універсальних блоків живлення. Їх безперечною перевагою є те, що вони дозволяють регулювати напругу та силу струму за допомогою крутилки або повзунка, а виробники додатково включають у комплект кілька змінних виделок різних розмірів. 

Завдяки цьому рішенню можна заряджати кілька різних моделей ноутбуків одним блоком живлення. Однак слід пам'ятати про особливу обережність під час використання такого блока живлення, щоб випадково не виставити невірні параметри і тим самим ризикнути пошкодити не тільки акумулятор, але і весь ноутбук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024