У Рожищі освятили меморіальну дошку священнику Симеону Говдію

21 Листопада 2022, 13:47
Під час заходу 4592
Під час заходу

Під час відзначення престольного празника релігійної громади Архістратига Михаїла в Рожищі митрополит Луцький та Волинський Михаїл освятив меморіальну дошку на честь митрофорного протоієрея, колишнього настоятеля храму Симеона Говдія.

Урочиста подія відбулась у понеділок, 21 листопада. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Симеон Даміанович Говдій багато років поспіль був духовним наставником рожищан, настоятелем храму, ревно сіяв зерна віри в кожне серце та був священником, котрий усе своє життя боровся за українську справу.

Симеон Даміанович Говдій
Симеон Даміанович Говдій

Ініціатором встановлення меморіальної дошки виступив нинішній настоятель храму, отець Миколай Царик. Він залучив до співпраці місцевих краєзнавців Леоніда Козярчука та Романа Трофімчука.

Митрополит Михаїл у своїй промові назвав Симеона Говдія «наставником, який духовно народив не одне покоління рожищан». І це одноголосно підтвердили парафіяни старшого віку, які добре пам'ятають отця Симеона.

За увічнення пам'яті великого духовного наставника і патріота дякував усім, хто долучився до доброї справи, голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук. Він наголосив, що священник Симеон Говдій зародив в серцях своїх парафіян думку, що в Українській державі має бути українська церква, що у храмі молитва має звучати українською мовою. Це була одна з основних його життєвих заповідей. І нині такий час настав. Тому потрібно приходити до храму, молитися за Україну і наших захисників, за перемогу над ворогом.

За світлу пам'ять про свого дідуся слова вдячності висловили присутні на освяченні меморіальної дошки онуки Симеона Говдія Марія Гнатюк та Валентин Баточ.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024