Грип наступає: медики радять відправляти школярів на карантин

03 Лютого 2018, 07:18
4720

Медики Волині радять відправити школярів на вимушені канікули у зв'язку із ростом захворюваності на ГРВІ та грип, хоч епідеміологічній поріг в області і не перевищений. 

Про це йдеться у сюжеті 24 каналу, - пише Волинь24.

У Рожищенському районі виявили два випадки грипу: у 2-річної дитини та 17-річної дівчини. Це вірус типу "В", який для України не новий. Він небезпечний ускладненнями, зокрема пневмонією. Тому інфекціоністи радять в області тимчасово зупинити навчання, аби вірус не поширювався.

«За останній тиждень у луцьких школах №4 і 5 кількість відсутніх дітей перевищує 20%, і ми будемо надавати пропозиції щодо тимчасового припинення навчання на певний період для того, щоби зменшити захворювання. Лікарі повинні слідкувати за грипом і проводити відповідний комплекс заходів», - повідомила виконувач обов'язків директора Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко.

А от у школах та училищах Житомира уже запровадили карантин через велику кількість хворих у місті. Вимушені канікули триватимуть щонайменше до 8 лютого. 

З понеділка на вимушені канікули на тиждень відправили і школярів у Миколаєві.

А у Вінниці порожні школи уже третій день. Хоч кількість хворих на грип дітей була не критичною – місцева влада зробила випереджальний крок. Вимушені канікули у Вінниці триватимуть щонайменше до вівторка.

І у двох районах Закарпаття днями запровадили карантин. Кілька шкіл відправили дітей на вимушені канікули і на Дніпропетровщини. У столиці дітей відправила додому лише одна школа.

Грип в Україні ще не досяг критичної позначки - кажуть епідеміологи. І радять зміцнювати імунітет: якісною їжею, вітамінами і сном. Бо пік захворювання слід чекати наприкінці лютого – початку березня.

 

Коментарі
03 Лютого 2018, 14:57
Шановні директори шкіл. Майте совість. Позакривайте, принаймі, класи де мало діток. Діти в деяких школах (першачки) ходять по всіх класах. Це вважається нормою. Коли шшестирічні дітки не можуть сидіти цілий день в своєму класі, а діляться на групи і соваються по школі, збирають віруси - це дуже негативно настроює батьків проти дирекції.
03 Лютого 2018, 18:14
Директори! Не приховуйте інформації щодо хворих дітей.В класах немає половини учнів,а ви працюєте,розносите інфекцію на інших.Сьогодні вже і моя дитина з температурою.
03 Лютого 2018, 18:43
Діти хворіють страшно. Наші першачки. Набрали в класи по 30 діток і совають по класах всіх. Години ділите. І всерівно оплата іде як на чотири класи при наявності троьх. Або як за три класи при наявності двох. Пошкодуйте дітей. Дайте їм достойні місця в школі без митарства. Батьки негодують. Але поки мовчать. На черзі скарги в міністерства
03 Лютого 2018, 19:20
це що знову про школу 1?!
03 Лютого 2018, 20:23
Карантин це добре для вчителів зарплата є а уроків нема відпрацьовували по вихідних і канікулах неможна плюс підготовка до зно пролітає. Економія по столовій опаленню а де подіти дітей коли всі на роботі . Та 2 зміни начання було але не ходили по класах. Привитих дітей майже нема після уроків Теплоцентр, БДТ, музична чи ще щось придумаємо а загартовування чи при перших ознаках хвороби не пустити свою дитину до школи, щоб ту заразу й не розносила слабо? Краще на когось жалітись а самому ніц не робити .
03 Лютого 2018, 20:31
Я так розумію, що це про НВК# 4.
03 Лютого 2018, 20:47
Що це директор Кийсь пише останній комент)
03 Лютого 2018, 20:51
То відправте на карантин. Для чого над дітьми експертментувати
03 Лютого 2018, 20:58
Шановні освітяни. Наведіть порядок у школах. Одних діток дійсно забирають при перших проявах хвороби зі школи і до колективу не приводять, доки всі симптоми не минуть. А інших дійсно "люблячі" батьки не мають де подіти і совають в школу і з зеленими соплями до бороди і з хрипами і антибіотики в сумки з собою дають. Ну як це. Є лист колишньої санстанції де чорним по білому написано - що в таких випадках вчителі ЗОБОВ'ЯЗАНІ відсторонити дитину від занять. Так, нам не подобаються умови. Але підіть на зустріч батькам. Зробіть більше класів, аби діти по всій школі, наче приблуди не ходили. Можливо, тоді і карантину не треба буде. Будуть чидіти дітки в класі в себе, а не по всіх поверхах віруси збирати
04 Лютого 2018, 13:35
Нас так вчили . А тепер це перше моє розчарування. Нажаль.
04 Лютого 2018, 14:31
То не пускайте своїх дітей до школи, коли є загроза захворіти, або ваша дитина має вже простуду... я ТАК РОБЛЮ САМА...А хто про неї краще подумає як мама цього не зробить.
04 Лютого 2018, 21:19
Дорогі матусі, часто сопливі дітки -здорові дорослі!!
04 Лютого 2018, 22:49
Иожливо, Ви маєте рацію. Але факт лишається фактом - діти хворіють, класси переповнені, вони підгрупами ведуть кочівний спосіб життя по школі. Це ненормально. І я дуже за Вас радий, що Ваші діти не хворіють. Але якщо є можливість зупинити вірус, то чому це не зробити?
05 Лютого 2018, 22:22
Шановні батьки! Школи на карантин закриває не директор і не вчителі. Це робить санстанція та відділ освіти. За що ж ви так ненавидите учителів? Не виховані діти - винні вчителі, не вчаться - вина вчителів, хворіють - знову вина вчителів!!! А за що тоді відповідаєте ВИ, шановні батьки? І до речі класи на підгрупи ділить також не директор і не вчителі, на це є Постанова Міністерства освіти!!! Не подобається найміть собі приватного вчителя, тоді не буде ні вірусів, ні "совання" як ви кажете по школі.
05 Лютого 2018, 23:26
відчувається стиль вчителя.шановні а коли вчителі будуть відповідати за щось побились діти вчитель не бачив.штовхнули в коридорі не бачив.а коли буде час .знаю приховують відвідування в 1школі.а зате категорії швидко біжите підвищувати.бо бонус на карточку.
05 Лютого 2018, 23:36
Якщо ми будем вчитись на дому, то ви без роботи лишитесь
05 Лютого 2018, 23:43
Дорогі батьки - крім нас діти нікому не потрібні, ні державі, ні вчителям. Тому варто робити висновки вже. А вчителям - терпіння
06 Лютого 2018, 01:03
на холєри ви тих дітей наплодили і не хочете відповідати заних ні перед Богом ні перед людьми? ви вважаєте, що ваша справа зробити, родити, а все інше мають робити вихователі, вчителі і т.д після такого ставлення з боку батьків дитина в майбутньому стане моральним уродом і не буде поважати нікого, ні вас ні когось іншого, тільки своє Я!
06 Лютого 2018, 21:28
Всі батьки відповідають за своїх дітей. Кожен по-своєму.хтось більше, хтось менше, хтось контролює, хтось дає свободу. Так само є і різні вчителі. І у кожній школі є свої за і проти. За дітей відповідають виключно батьки у всіх сферах. Але коли ми віддаємо дитину у школу, то хочеться вірити, що там за нею будуть дивитись. Дуже хочеться. Ми НЕ МОЖЕМО КОНТРОЛЮВАТИ СВОЇХ ДІТЕЙ У ШКОЛІ - як не крути це робота керівників.., робота школи, як би Вам від цього не хотілось дистанціюватись.
06 Лютого 2018, 21:37
а чому б не встановити у класах відеоспостереження? тоді кожен з батьків мав би можливість спостерігати як їх чудо-чадо себе поводить з однокласниками і вчителями. повірте, не такі вони ангелики, якими ви їх бачите або хочете бачити.
06 Лютого 2018, 21:58
А чому б і не встановити. Я взагалі за новаторство. Зайшов онлайн і глянув чим займаються діти і як себе ведуть. А заодно якщо хворіємо, то і урок не пропускаємо. Ідея прекрасна. А заодно і побачим поведінку дітей без батьків, над чим працювати треба.
06 Лютого 2018, 22:31
Шановні вчителі - ми не кажемо, що наші діти ангелики, і що у всіх бідах винні ви. А навпаки, хочемо більше контролю для дітей з Вашого боку. Ви зупините, раз, скажете вдруге(не всі, і це факт), але Вас почують. Дякуємо Вам за Вашу працю. А карантин розумні батьки собі самі зробили. Добра Вам
06 Лютого 2018, 22:34
Це все накипіле - тому що хворі діти- це наш біль, і хочеться щоб його було якомога манше.
07 Лютого 2018, 00:25
Нема чим зайнятись ? Ідіть до дітей... розвели тут демагогію
07 Лютого 2018, 00:29
Всі луцькі школи на карантині! Може Рожище буде наступним?
07 Лютого 2018, 00:31
А Вам так і кортить роти всімипозакривати. Діти сплять давно
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024