У Соколі організація УПЦ МП не хоче залишати будинок громади

10 Листопада 2022, 11:43
Будинок, який належить громаді 2507
Будинок, який належить громаді

Релігійна організація УПЦ МП у селі Сокіл Рожищенської громади продовжує користуватися будинком релігійної громади Свято-Троїцького храму ПЦУ. На прохання звільнити приміщення представники організації на чолі зі священником Василем Дударем не реагують.

6 листопада у парафіяльному будинку виник справжній скандал. Про це Район.Рожище розповіли у селі.

Троє представників Свято-Троїцької громади ПЦУ вкотре звернулися з проханням звільнити будинок. Раніше там жив настоятель храму, однак він виїхав задовго до того, як громада вирішила покинути Московський патріархат. Нині ж у будинку збираються прихильники УПЦ МП для проведення богослужінь.

За словами жителів села, під час зустрічі у парафіяльному будинку лунали погрози та прокльони.

«Наше село має таку цікаву і давню історію, і дуже прикро і сумно, що в селі відбуваються такі чвари між рідними і близькими, сусідами і родичами. Нам потрібно об'єднуватися, а не сваритися, щоб потім не було соромно перед нашими захисниками, які обов'язково повернуться з Перемогою!» – розмірковує жителька села Валентина Мельник.

Нагадаємо, у серпні у Свято-Троїцькому храмі вперше молилися українською мовою. Також церкву відвідав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Читайте також: Дезінформація на службі російської церкви. Приклад Волинської області

Коментарі
10 Листопада 2022, 10:49
Чого ж ніхто з цих вірян не надасть свого будинка для духовних потреб? Може, Ольга, яка руками вміє розмахувати й клясти? Може, пані Маргарита, вона і навпроти має достатньо місця і хатина на хуторі простора?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024