Рожищенський історико-краєзнавчий музей відсвяткував 45-річчя

05 Листопада 2022, 11:36
Під час заходу 2113
Під час заходу

Відбулась урочиста академія з нагоди 45-річчя з дня відкриття Рожищенського історико-краєзнавчого музею. 

Захід організували у музеї 4 листопада. Про це повідомили у Центрі культурних послуг Рожищенської міськради.

Ще з 1977 року музей є історичною перлиною міста Рожище та територіальної громади, адже не даремно сказано: «Немає майбутнього той народ, який не пам’ятає свою історію». Важливість музею в культурно-освітньому житті міста є беззаперечною. 

Тому з нагоди свята колектив музею вітали керуюча справами виконавчого комітету Рожищенської міської ради Оксана Давидюк, начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава, голови громадської організації Союз Українок Лідія Романюк та товариства «Холмщина» Віра Гресь. Музичні вітання в цей день лунали від працівників культури.

Працівників музею нагородили почесними грамотами Рожищенської міської ради та гуманітарного відділу, також вони отримали Подяку від Союзу українок, контейнери для збереження музейних предметів, лазерні вказівники для проведення екскурсій, а також нові експонати.

Як саме відбувались становлення та розвиток музею на прикладі виставки «З історії Рожищенського історико-краєзнавчого музею», розповіла присутнім головна зберігачка фондів Тетяна Переходько. Про те чим живе зараз музей і в чому особливості його роботи, розповів багаторічний працівник музею Роман Трофімчук

Колишня директорка музею, а нині директорка Центру культурних послуг Наталія Патійчук, яка була модераторкою заходу, наголосила на важливості поглиблення знань з історії рідного краю та побажала, щоб у кожної людини завжди була можливість відкривати для себе нові сторінки історії та культури, знайомитись з пам’ятними датами та місцями, милуватись незвичайними та цікавими знахідками, і щоб в усьому цьому вірним помічником завжди був Рожищенський історико-краєзнавчий музей.

Коментарі
05 Листопада 2022, 18:45
Кузава так ожирів за рахунок громадських грошей,що скоро не влізе у новий автомобіль,який хоче купити за хабарі.Кцзаів - позорище освітян,яких постійно гнобив і гнобить.Скільки можна ще терпіти Кузаву- сраколиза будь якої влади ?
05 Листопада 2022, 18:57
Чудо нач.гум.відділу КУЗАВА повинен у судовому порядку відповісти за махінації по виборах директора 3 школи,коли знищив Ткачука і призначив тупорилу Яковлєву.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром