«Підводні камені» не врятували: оштрафували студента, який їздив напідпитку в Рожищі

03 Листопада 2022, 11:38
Пепсі 1260
Пепсі

Суддя Рожищенського районного суду Наталія Шептицька розглянула матеріали, що надійшли з Відділу поліцейської діяльності №1 (місто Рожище), про притягнення до адміністративної відповідальності студента Волинського національного університету, якого затримали п'яним за кермом.

Про це йдеться у постанові суду від 1 листопада, передає Район.Рожище.

Хлопець 13 жовтня о 00:21 в місті Рожище, по вулиці Шевченка, керував автомобілем Mazda 6, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Огляд на стан сп'яніння із застосуванням приладу «Драгер» показав результат у 0,89%, що у чотири рази перевищує норму.

При розгляді адміністративних матеріалів підсудний свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав повністю і пояснив, що напередодні вживав пепсі-колу, пляшка якої була в машині, що належить його тітці і якою він керував. Мовляв, де взялася кола в машині він не знає, але смак напою в ній здався йому дивним, тож підозрює, що напій був розведений чимось спиртовмісним. 

Хлопець просив не позбавляти його права керування транспортним засобом, оскільки його тато призваний до лав ЗСУ, а мама хворіє і її необхідно возити в лікарню. Також сказав, що для того, щоб не позбавляти його права керування транспортними засобами існують «підводні камені». На запитання суду, що саме він має на увазі під цим поняттям, нічого не відповів, посміхнувся, знизавши плечима.

Суддя постановила визнати водія винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього штраф у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Також із нього стягнули в дохід держави 496 гривень судового збору.

Коментарі
03 Листопада 2022, 11:06
Напишіть прізвище водія ,який хитрував
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024