Будь помітним на дорозі: де в Рожищі купити світловідбивачі

01 Листопада 2022, 14:24
Світловідбивачі 1031
Світловідбивачі

Кожен пішохід повинен бути помітним на дорозі. Якщо ви йдете вздовж неосвітлених доріг в темряві в чорному одязі – ви фактично невидимі для водія. Додайте погані погодні умови, крутий поворот або ями – ось рецепт наїзду на пішохода.

Однак є просте та дешеве рішення, яке зробить вас помітним на дорозі. Це – світловідбивач.

У осінньо-зимовий період, коли потреба перебування на вулиці є значною у вечірній час, флікери необхідні дорослим пішоходам та дітям.

Як працюють сітловідбивальні елементи?

Світловідбивач повертає світло від фар авто назад до водія, тому водій побачить пішохода зі світловідбивачем за 150-300 метрів. Цього цілком достатньо, щоб зреагувати та уникнути небезпечної ситуації.

Пішохода, вдягнутого в темний одяг, водій побачить лише за 10 метрів. При чому, водію потрібно близько двох секунд, щоб почати виконання маневру. При швидкості 60 км/год автомобіль проходить 16 метрів за секунду (32 метри потрібні на реакцію водія), гальмування – 25 метрів, тобто мінімальна безпечна відстань для маневру – 57 метрів.

Кому необхідні світловідбивачі?

У першу чергу світловідбивачі потрібні дітям і підліткам, велосипедистам і бігунам, пішоходам, які вимушені пересуватися неосвітленими ділянками доріг. Якщо узагальнити – світловідбивачі вкрай потрібні усім, хто неуважний, швидко рухається, погано бачить, часто перебуває на узбіччі або неосвітлених ділянках дороги.

Будь-хто час від часу може опинитись в таких умовах. Також флікери необхідні у поганих погодних умовах – в дощ і снігопад. Бути помітним на дорозі – це відповідальність кожного пішохода!

Де купити світловідбивачі?

На щастя, сьогодні такі необхідні речі є цілком доступними, варто лише не відкладати на завтра і вчасно подбати про безпеку.

У рожищенському магазині «Ґудзик», що в ТЦ «Теплоцентр», можна купити світловідбивні браслети та набори флікерів, які кріпляться на одяг.

Браслет коштує всього 10 гривень. Набір світловідбивачів – 48 гривень. Невеликі гроші та присвячений важливому питанню час може врятувати здоров'я чи й життя.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024