Як рожищани відзначають день Святого Валентина

12 Лютого 2016, 10:36
1988

День Святого Валентина або День закоханих – світське свято, відзначається у деяких країнах світу щорічно 14 лютого. Свято прийшло до нас з-за кордону і дуже скоро стало одним з найпопулярніших. У цей день прийнято відкривати свої почуття і симпатії та дарувати різноманітні подарунки коханим:

Святковими вважаються яскраві червоні і рожеві кольори, що означають пристрасть і полум'я почуттів.

Про те, як святкують День Святого Валентина і чим збираються вітати своїх половинок у місті Рожище, ми запитали у звичайних перехожих і ось що вони думають з нагоди цього свята.

Для Максима, 21 рік це свято символічне:

- Дуже чекаю цього дня, бо у нас з дівчиною буде 1 рік як ми почали зустрічатися, а подарувати хочу якусь ювелірну прикрасу.

Марія, 18 років не поділяє думку свого опонента:

- Не бачу жодного сенсу якось по-особливому відзначати цей день. Для того, аби приємно здивувати кохану людину не потрібно чекати якогось особливого дня – це треба робити постійно, мені здається  набагато приємніше неочікувано отримати букет квітів у будній день ніж на якусь призначену дату.

Роман, 32 роки теж до «заморського» свята ставиться скептично:

- На мою думку, це просто хороша нагода для продавців різних «романтичних» подарунків трішки підзаробити, хоча ідея самого свята непогана, можна якось відзначити цей день удвох: відвідати кафе чи сходити у кіно.

А от Оксана, 27 років, вважає день Святого Валентина приводом побути разом:

- Мені подобається це свято, непоганий привід зробити приємність своїй половинці. На День Валентина хочу приготувати незвичну, романтичну вечерю, до того ж це буде неділя, матиму вільний час аби гарно підготуватися та побалувати коханого смакотою.


 

Олександр, 40 років романтики у цьому святі не вбачає, мовляв від традиційних радянських свят день закоханих мало чим відрізняється:

- Нічого особливого у цьому святі я не бачу, але чисто символічно подарую дружині букет квітів, а вона в свою чергу, так як і кожного року – піну для бриття.


 

Люди старші святкувати день закоханих не звикли, так вважає Надія, 51 рік:

- У нашій сім’ї цей день не прийнято відзначати, можливо тому, що це свято з’явилося порівняно нещодавно, а може, бо ми й так щодня відкрито говоримо про свої почуття одне до одного, без якоїсь особливої нагоди.

Нещасливі в коханні теж не святкують, так вважає Ірина, 19 років:

- День Валентина – це свято для закоханих, а якщо у тебе наразі немає коханої людини, то й відзначати немає чого, ще більше почуваєш себе самотньою дивлячись на всі ці щасливі парочки.

 Як ми бачимо, думки рожищан з приводу свята різняться, але як відзначати цей день і чи радувати коханих подаруночками вирішувати лише вам.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024