Погода: синоптик розповіла, коли потеплішає

25 Січня 2018, 22:40
6655

Синоптики прогнозують незабаром суттєве потепління.

У п'ятницю, 26 січня, в районі та Рожищі передбачається -4..+1 °C, без опадів, слабкий вітер. 

Синоптик Наталія Діденко, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «Найтеплішою очікується ніч у західних областях, 2..-8 градусів морозу. Захід вдень 26 січня також буде найтеплішим в Україні, від 3 морозу до 2 градусів тепла. 

«Плюси» найбільш ймовірні на Закарпатті. Більша частина території України завтра вдень отримає від атмосфери -5-10 градусів, на сході та північному сході до -12 градусів. У Києві 26 січня вночі -12..-14 градусів, завтра вдень -6..-8 градусів. Буде сухо та ясно. 

Холодяка ще потриває до п'ятниці, із суботи почнуться перші зрушення у бік потепління, а в неділю радісні горобцеві хори зацвірінькають усі вулиці з приводу відлиги. В Україні 28 січня очікується суттєве підвищення температури повітря».

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять преподобного Яреми, затворника. Погоду цього дня визначали за місяцем: якщо навколо нього було туманне коло, очікували заметіль.

Наші пращури прислуховувалися до лісу і спостерігали за тваринами, щоб дізнатись про майбутню погоду. Якщо ліс тріщить — мороз буде стояти довго, якщо ліс шумить, незабаром буде сніг та відлига.

Якщо на Яреми киця мордочку ховає – бути морозу; собака лежить, звернувшись – на холод, витягнулася – на тепло.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром