Захищаючи Україну, загинув 27-річний рожищанин

24 Вересня 2022, 17:14
Віталій Кавка 7828
Віталій Кавка

Від рук окупантів 10 вересня загинув 27-річний рожищанин, стрілець-помічник гранатометника стрілецького батальйону Кавка Віталій Русланович.

Про це 24 вересня повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Чоловіка призвали на військову службу по мобілізації 2 березня 2022 року до складу військової частини.

«Загиблий дуже любив Україну та свою землю. А передовсім рідних, яких хотів вберегти від біди. Тому взяв до рук зброю та став на захист рідної країни. На жаль, словами важко загоїти у серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. У цю гірку мить щиро розділяємо горе родини та схиляємо голову в глибокій скорботі і шані», – йдеться у повідомленні.

Захисник загинув під час штурмових дій, виконуючи бойове завдання щодо захисту України, поблизу селища Мале Веселе на Харківщині.

Похорон відбудеться у неділю, 25 вересня, о 14:00.

Траурний кортеж з тілом відважного воїна прибуде у місто Рожище орієнтовно о 13:00. Маршрут пролягатиме через такі вулиці: Мазепи, Незалежності, Гагаріна, Калнишевського, 28 (будинок, де проживав загиблий). 

«Просимо всіх громадян зустріти Героя «живим коридором» з українською символікою. Ми зобов’язані віддати належну і, на жаль, останню шану земляку, який поклав своє молоде життя за наше мирне майбутнє, за нашу Україну», – звертаються до жителів громади.

Траур за загиблим Героєм триватиме з 24 вересня по 25 вересня включно. Протягом цих днів у Рожищенській громаді мають бути приспущені Державні Прапори України на адміністративних будинках місцевих органів державної влади й органів місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств, установ і організацій.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024