На Волинь приїхала молодь за обміном: ремонтуватимуть Молодіжний центр у Рожищі

23 Вересня 2022, 11:26
Реконструкція Молодіжного простору в Рожищі 1367
Реконструкція Молодіжного простору в Рожищі

В обласний центр Волині по обміну прибули молоді люди з інших міст України. Вони відновлюють Молодіжний центр у Рожищі.

Обмін відбувся в рамках національної програми залучення молоді до відновлення України під назвою «ВідНОВА:UA», розповіла журналістам Район.Луцьк. регіональна координатора Вероніка Міщук.

«Мета проекту – сприяння процесам відновлення та нормалізації життя громад, які постраждали від війни на території України, та поширення серед молоді волонтерства, сприяння розвитку неформальної освіти», – зазначила дівчина.

Відтак, в Луцьк приїхали 30 молодих людей з різних куточків України: Київщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Одещини, Сумщини, Донеччини, Чернігівщини. Вік учасників – від 18 до 35 років.

Щодня вони вирушають у місто Рожище та реконструюють там приміщенні Молодіжного простору.

 

У вільний час учасників обміну знайомлять з волинським краєм, влаштовують для них зустрічі з цікавими людьми, екскурсії та дозвілля.

Такі обміни відбулися також у  Київській, Чернігівській та Закарпатській областях. Саме туди вирушили молоді волиняни.

Програма обмінів здійснюється спільно з Міністерством молоді та спорту України та ГО «Місто Активних Громадян» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало в наслідок війни», за фінансової підтримки Європейського союзу.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024