З людьми, які побили волонтерку в Рудні, провели профілактичну бесіду

22 Вересня 2022, 12:46
Поліція 3179
Поліція

Рожищенська волонтерка Віра Шварцкоп отримала відповідь із поліції щодо покарання людей, які її побили у селі Рудня Рожищенської громади.

Фото листа жінка оприлюднила у четвер, 22 вересня, на своїй сторінці у фейсбуці.

У поліції зазначили, що з громадянами, які побили жінку провели «бесіду профілактичного характеру», а розгляд звернення припинили, бо конфлікт стався через «причинно-наслідковий зв'язок».

«Все зрозуміло, знімала на телефон – значить сама винна. Як написали поліцейські, причинно-наслідковий зв'язок. Ми живемо в вільній незалежній державі Україна, виборюємо цю незалежність багатьма смертями для того, щоб відрізнятись від росії і білорусі, для того, щоб мати можливість показувати людям правду, а для цього в нашій країні дозволено в громадських місцях події знімати на телефон. Вірю, що коли-небудь це дійде і до рожищенських поліцейських. Бо причинно-наслідковий зв'язок їхніх дій говорить про дещо інше», – написала волонтерка.

Нагадаємо, у кінці липня у селі Рудня побили рожищенську активістку Віру Шварцкоп. Бійку влаштували прихильники московського патріархату після громадського обговорення щодо приєднання місцевої парафії до Православної церкви України.

14 серпня у селі Рудня одноголосно проголосували за перехід до ПЦУ.

Коментарі
22 Вересня 2022, 11:31
Хто винуватий і що далі робити ??
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024