У Рожищенському районі найкращі показники виплати мінімалки

24 Січня 2018, 10:40
2656

Складним залишається питання офіційного працевлаштування жителів Волині.

Адже чимало краян обирають найлегший спосіб існування – звернутися до місцевих центрів зайнятості за виплатою по безробіттю чи поїхати кілька разів у місяць до сусідньої Польщі тощо, - про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Аби детально розібратися у проблемах, що існують, у понеділок, 22 січня 2018 року, у Луцькому міському центрі зайнятості відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Долучилися й голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та його заступник Сергій Кошарук, а також директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод.

Для початку розглянули питання дотримання законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати на Волині. Зокрема, за словами заступника начальника Головного управління ДФС в області Богдана Шинкарука, у 2017 році зосередилися на роз’яснювальній роботі, щомісячному аналізі рівня заробітної плати, фінансово-господарскій діяльності платників, які нараховують зарплату менше встановленого мінімуму.

Слід зазначити, що з 1 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати встановлений на рівні 3 200 грн. Тож на Волині на початку минулого року нарахували майже 5,5 тис. випадків порушення законодавства. Нині ж, за рахунок проведення спільних комісій, ця цифра становить лише 1 350.

Як результат – до бюджету додатково сплачено 11,1 млн грн податку на доходи від фізичних осіб та 13,6 млн грн – єдиного соціального внеску.

«Найвищий відсоток платників, які нараховують середню зарплату, нижче законодавчо встановленого мінімуму до загальної кількості платників у Луцьку (25%), місті Ковелі (23 %), Турійському (21%), Ковельському (21 %) та Луцькому районах (21%).

Найкращі показники у Рожищенському (5%), Горохівському (8%), Камінь-Каширському (7%) і Ратнівському (9%) районах», – повідомив Богдан Миколайович.

Натомість, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Волинській області Наталія Киричук розповіла про роз’яснювальну роботу, що проводили на теренах краю у 2017 році. Зокрема, внаслідок проведення 199 відвідувань у 129 суб’єктах господарювання укладено договори із 399 працівниками.

Окрім того, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олег Трибощук акцентував увагу присутніх дотриманні прав застрахованих осіб краю.

Насамкінець про надання послуг обласної служби центру зайнятості військовослужбовцям, в тому числі учасникам АТО, розповів директор обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Так, за його словами, з 2015 по 2017 роки до центрів зайнятості області звернулося більше 3,5 тис. осіб, з яких працевлаштовано 927 осіб.  Разом із тим, виплачено 161 одноразову виплату на відкриття підприємницької діяльності. Її сума в середньому становить 34 тисячі 257 грн.

Нині ж, станом на 1 січня 2018 року, на обліку в центрах зайнятості області знаходяться 369 осіб із числа військовослужбовців та учасників АТО. В той же час, Роман В’ячеславович відзначив зменшення кількості звернень даної категорії осіб у 2017 році.

«Питання зайнятості, оплати праці та виплати пенсій – це три взаємопов’язані теми, які є основою соціально-економічного розвитку краю. Є чимало проблем, роботу над якими продовжимо вже у 2018 році. Тож пропоную за результатами першого півріччі повернутися до розгляду цих питань, а також зробити детальний аналіз того, що дійсно вдалося зробити, а над чим слід попрацювати старанніше», – зазначив Володимир Петрович.

Коментарі
24 Січня 2018, 16:08
Зробіть будь-ласка статтю, тут є доволі цікава інформація по районній раді. http://dropmefiles.com/N7Oph
24 Січня 2018, 20:10
Аналіз, звісно, крутий, але хто ти? Це титанічний труд, це важка і змістовна праця, яку робила більше, ніж одна людина із розумінням справи... Звісно, на Музику треба кримінал, але хто ж ти?
24 Січня 2018, 22:20
Швидше за все цей &quot;аналітичний&quot; матеріал готувався на Грушевського, на другому поверсі... або в Підлісках... або в &quot;Інституті аналізу державної та регіональної політики&quot;... або в Держкомпідприємництві...<br/>Ой, Ви теж дограєтесь, &quot;цигани&quot;!))<br/>Подивишся на це все &quot;б...о&quot; і хочеться дійсно диктатора щоб навів порядок!..
25 Січня 2018, 00:22
Інформація бомбезна, цікаво чи попаде на головну новину бо варта уваги читачів. 1 чи 2 поверх всеодно
25 Січня 2018, 11:29
Або та стаття породилася в Відділі культури, а доречі вже Новосадиха спустилася з Говерли?......
25 Січня 2018, 12:54
Це точно не робота Тетяни Ноосад, не чіпляйте на неї усіх дохлих собак! Це не її рівень - тут хтось серйозний працював... Таких людей не так і багато в районі, з таким аналітичним мисленням, з масштабом підходу, з розумінням ситуації...<br/>В регіоналів були такі серйозні люди - Горбач, Войтович... але то явно не їхні методи, та й десь пропали вони - ні слуху, ні духу, відійшли від справ... <br/>Толік Матвійчук міг би таке &quot;вчверити&quot;, але рубати сук, на якому сам сидить? <br/>То швидше за все робота рук Гайворонської...<br/>Або Раїси Кучмук...<br/>Ці дві &quot;особи&quot; сплять і бачать як зкинути Музику...<br/>А Музику треба &quot;гасити&quot; - своїх же скоро потягне на дно - в країні війна, розруха, тотальне зубожіння, а воно - ні сорому, нічого святого - зарплату десятками тисяч гребе...
25 Січня 2018, 20:35
А в гайворонська ви думаєте гребе менше з своєю компанією???!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024