Випив за свято і сів за кермо: у Рожищі чоловіка оштрафували на 51 000 гривень

13 Вересня 2022, 11:06
Daewoo Lanos 3371
Daewoo Lanos

Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого затримали п'яним за кермом втретє за рік.

Про це йдеться у постанові суду від 6 вересня, передає Район.Рожище.

Підсудний 25 липня о 22:55 на вулиці Ковельській у селі Козин Рожищенської громади, маючи ознаки алкогольного сп'яніння, керував автомобілем Daewoo Lanos. На вимогу поліцейського пройти у встановленому законом порядку огляд щодо визначення стану сп'яніння, відмовився.

Під час розгляду справи чоловік свою винність у вчиненні зазначеного правопорушення визнав повністю. Він пояснив, що того дня був на дні народженні у селі Переспа в брата, де випив приблизно 100-200 грамів горілки. Після цього їхав додому і у селі Козин його зупинили поліцейські.

Вони запропонували пройти огляд щодо визначення стану сп'яніння за допомогою приладу «Драгер» та в медичному закладі. На таку пропозицію  чоловік відмовився, оскільки це лише б підтвердило його перебування у стані алкогольного сп'яніння.

Копіями постанов суддів Рожищенського районного суду від 17 лютого та від 1 березня підтверджено, що водія уже штрафували за кермування напідпитку – за частиною 2 статті 130 Адміністративного кодексу. 

Згідно із санкцією статті, суддя міг позбавити порушника права керування авто на 10 років та конфіскувати машину, однак відповідно до повідомлення Відділу поліцейської діяльності №1 (Рожище) посвідчення водія чоловікові не видавалося. 

«Водночас суддя позбавлений можливості накласти адміністративне стягнення у виді конфіскації транспортного засобу, оскільки до суду не подано доказів перебування у його приватній власності транспортних засобів, а автомобіль марки «Daewoo Lanos», на якому скоєно правопорушення, належить іншій особі», – йдеться у матеріалах справи.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 Адміністративного кодексу і піддати його штрафу в розмірі 51 000 гривень.

Також з нього стягнули в дохід держави 496 гривень судового збору.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024