«Живим ланцюгом» рожищани підтримали Соборність України

22 Січня 2018, 15:40
6997

Мешканці Рожища та району долучилися до святкування Дня Соборності України.

День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Повідомляється на сайті Рожищенської міської ради. 

У цей день також заведено згадувати й про іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 року, – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

За ці роки змінилося чимало і День Соборності для України набрав нового змісту. Майдан змінила війна, замість єдності держава фактично втратила Крим і Донбас, а кількість загиблих створила нову гірку статистику.

У пам'ять про непересічну подію в історії України – проголошення Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, 21 січня 1990 р. тисячі людей взялися за руки, з'єднавши, в живий ланцюг Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Житомир та Київ.

За ініціативи Рожищенського БДТ та Осередку національно-патріотичного виховання «Маленькі патріоти» 22 січня у Рожищі, на площі Незалежності, влада, громадські організації, школярі та усі небайдужі, взявшись за руки, разом утворили «живий ланцюг» у вигляді кола: як символ єдності, неподільності України та українського народу.

Після історичної довідки про події, майже сторічної давності, хід яких змінив Україну, ведуча заходу Наталія Марценюк, закликала всіх виконати Гімн України.

Як проходила акція – дивіться у відео.

Міський голова В’ячеслав Поліщук, учасник акції, переконаний, що сьогодні Україні, як ніколи раніше, потрібна справжня єдність: «Ми як держава, як нація, як народ повинні бути єдині. І тільки в єдності нам вдасться побороти всі ті надзвичайно складні виклики, перепони, проблеми, які постають на нашому шляху.

Впевнений, сьогодні кожен рожищанин, українець, хоче жити в європейській, правовій, самостійній та єдиній Україні. Незалежно від політичних поглядів, соціального статусу, роду занять, ми повинні об’єднатися і працювати на благо наших майбутніх поколінь».

1

1

4

3

2

1

2
Голова Рожищенської районної ради Андрій Музика та міський голова Рожища В'ячеслав Поліщук
Голова Рожищенської районної ради Андрій Музика та міський голова Рожища В'ячеслав Поліщук

1

1

 

Коментарі
22 Січня 2018, 21:01
в копачівській отг не було проведено заходу до дня СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ????????????
22 Січня 2018, 21:26
А чому ви тут питаєте? Хто вам тут має відповісти? У ФБ є сторінка Копачівської ОТГ там і запитайте.
23 Січня 2018, 15:31
А в інших клубах хіба відзначали????? раптом ні ! Запитайте у людей або в начальника культури.
23 Січня 2018, 15:37
НАЧАЛЬНИК КУЛЬТУРИ НОРМАЛЬНА ЛЮДИНА , ЩО НЕ СКАЖЕШ ПРО МІСЦЕВИХ БРЕХУНІВ-ОКОЗАМИЛЮВАЧІВ, ТОЧНІШЕ В КОПАЧІВСЬКІЙ ОТГ.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024