У Рожищі зчинився скандал навколо дітей, що збирають гроші на ЗСУ

23 Серпня 2022, 18:00
Діти уже назбирали гроші на один антидрон. Завершують збір на другий 38381
Діти уже назбирали гроші на один антидрон. Завершують збір на другий

У місті Рожище виникла конфліктна ситуація щодо дітей, які збирали гроші біля пам'ятника Богданові Хмельницькому. Діти традиційно організували виступ просто неба, аби зібрати гроші на антидронову рушницю для 14 бригади.

Про конфлікт 22 серпня розповіла місцева волонтерка та депутатка Рожищенської міськради Віра Шварцкоп, передає Район.Рожище.

За словами жінки, на те, що співочий батальйон «Бандерівці» дає концерти в сквері Богдана Хмельницького, в міську раду поскаржилась місцева поліція і депутат міськради Віталій Ковальчук. Останній навіть пропонував винести це питання на розгляд сесії. 

«Наші чудові діти, які своїми піснями вже назбирали гроші майже на два антидрони для ЗСУ, а це близько 300 тисяч гривень, муляють очі окремим рожищанам. Серед невдоволених – посадовці і депутати», – пише Віра Шварцкоп.

Волонтерка подякувала дітям, за їх значний вклад на шляху до перемоги України.

«Є такий спосіб самоствердження – знецінювати досягнення інших. Прикро і соромно за земляків. Я вважаю, що ці діти – це справжні герої, люди майбутнього. Такої ж думки захисники України, які завдяки праці цієї малечі отримали необхідну техніку. У переддень найбільшого державного свята я хочу подякувати малим бандерівцям, їхнім батькам і всім тим людям, які кидали гроші у скриньку. Разом ми сила! А з тими, хто бурчить, кому завжди все не так, нам не по дорозі!» – зазначила депутатка.

Також дитячий колектив підтримала громадськість, написавши велику кількість схвальних відгуків.

«Усі дії дітей робляться з дозволу і під наглядом дорослих. В чому порушення? В тому, що свідомість і бажання помогти у дітей більша, ніж в посадовців? Дітям велика повага і уклін. Це нова генерація», – зазначив завідувач амбулаторії №2 міста Рожище Святослав Соловей.

«Хай поліція проконтролює сквер, коли там розпивають спиртне, а не коли твориться наше майбутнє, бо ці діти найкраще, що у нас є. Слава Україні!» – додає жителька міста Ніна Суховецька-Козачук.

«А я пропоную і правда винести на сесію дане питання. І відзначити, і нагородити всіх дітей, які співають, декламують вірші, роблять блокпости, одним словом, наближають нашу перемогу», – пише волонтер Ігор Шкільний.

«Діти наближають перемогу, а хто цим не задоволений і перешкоджає – диверсанти і повинні притягнутися до відповідальності у військовий час за зраду Батьківщині і на користь агресору», – зауважує архімандрит ПЦУ Яків Мільян.

Уже 23 серпня дитячий колектив змінив місце свого виступу – перейшли до магазину «Дивосвіт», що також у центрі міста. У День Державного прапора дітям вдалося залучити на покупку антидрона 11 400 гривень.

До необхідної суми у 185 000 гривень залишилося зібрати ще 14 400 гривень. Підтримати юних волонтерів можна на картку 4149 4390 1977 2387 Шварцкоп Вікторія Валеріївна.

Сам же Віталій Ковальчук у коментарі Район.Рожище зазначив, що його обурив виступ дітей під час оголошених днів жалоби у громаді за загиблим захисником. На що юні волонтери відповідають, що їх виступи точно не є розважальними.

«Ці заходи ми організовуємо не для того, щоб повеселитися, а тому, що хочемо наблизити нашу Перемогу, допомогти військовим та запобігти втратам серед наших захисників. Дуже прикро, що є люди, які цього не розуміють. Наша мета вже близько, тож зупинятися не плануємо», – коментують учасники колективу «Бандерівці».

Коментарі
23 Серпня 2022, 19:43
А що корисного зробив для міста і нашої країни цей диверсант- коновал зубний? Чим він допоміг цей хабарник? Чи кинув хоча б гривну у скриньку, тільки дивиться, щоб кинули йому у кишеню халата засмальцьованого. Чого в нього не виникає бажання піти захищати свою країну? Чому він досі тут оцей пристосуванець?
24 Серпня 2022, 01:54
Не згідних до коббздона
24 Серпня 2022, 06:43
Прекрасна ініціатива та гордість за дітей, але питання до реквізитів зборів коштів: ГО «САМООБОРОНА» є юридичною особою , код ЄДРПОУ 40123010 Керівник: Дулюк Олександр Валентинович Шварцкоп Віра виступає та надає контент від даної організації, а кошти збирають на приватну карту фізичної особи - чому організація не зробить це «культурно» та не відкриє необхідні рахунки та реквізити?
24 Серпня 2022, 10:07
З Днем Незалежності! Діти - Патріоти. Допомагають ЗСУ розгромити ворога, а пристосуванці, або зрадники хочуть, щоб кошти, які ідуть на озброєння ЗСУ розпилювались у їх кишенях. Слава Україні!
24 Серпня 2022, 10:59
Тупорилий стоматолог-депутат Ковальчук думає тільки про себе і робить саморекламу! Ковальчук -голова ,,Батьківщини''-дійсно стоматолог- рвач! Він не має авторитету як лікар,аще виступає проти дітей! Ганьба Ковальчуку!!!
24 Серпня 2022, 12:09
Ковальчук і як стоматолог лайно, і як людина цілковитий непотріб..Корупціонер імені тимошенко
24 Серпня 2022, 13:08
Нехай не на дітей дивляться які молодці в любу погоду забувши про своє дитинство найдорожчий час свого життя яке проходить не в забавах а в праці через байдужість дорослих яка привела до даної ситуації, а подивляться на тих таргашів які знову засіли навколо скверу і знову смітять і нікому немає до того діла хоча місця вистачає на базарі. От чим займіться "шановні" депутати .
24 Серпня 2022, 13:11
А що вже ментам не подобається,діти взятку мають дати Присяжнюку?
24 Серпня 2022, 13:46
Ковальчук - стоматолог- депутат ніколи не мав авторитету у людей,любить ,як і завжди брати гроші у карман,а сам є провокатором,за що його ще партія,,Батьківщина терпить і гроші платить!!?Ковальчук - ,депутат,чудо-стоматолог,яке виступило проти дітей !!
24 Серпня 2022, 19:41
Волонтер – фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану Неприбуткову діяльність, надаючи волонтерську допомогу. Волонтери від 14 до 18 років не можуть допомагати Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам, органам державної влади під час дії особливого періоду, правових режимів надзвичайного чи воєнного стану, проведення антитерористичної операції, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації
25 Серпня 2022, 06:04
А ці діти показали, що можуть. Вони не такі, я ви, не шукають виправдань, а роблять усе для своєї країни.
25 Серпня 2022, 10:03
Так ніхто виправдань і не шукає, але Оті дорослі тьотки повстидались би експлуатувати дітей в своїх цілях, діти то є діти їм що дорослі кажуть те вони і роблять і говорять, і не потрібно прикриватись дітьми в таких випадках
25 Серпня 2022, 10:38
Дякую, ви все пояснили про себе своїм коментом. "В своїх цілях" - це не їх цілі, це цілі щодо захисту країни, але напрямок ваших думок зрозумілий прекрасно. Не думайте, що якщо ви такі корисливі, то всі такі. Уявіть, що хтось може робити щось задарма для своєї країни. Уявіть, що так можуть діти. А ви не можете. От і все.
26 Серпня 2022, 11:24
Тобто "задарма " - а подивіться закон про громадські організації ,ОСОБЛИВО пукт фінансування і що там на рахунок "задарма". Ви уявляєте як діти віком від 5-14 років(згідно фото) саоорганізувались, провели репетиції, сформували репертуар, обрали міце виступу і час ... ага прямо уявила Та почніть ви розуміти, що є ЗАКОН і це привілегія жити в правовому суспільстві, а не повернення до радянщини на яку цих дітей зараз підв'язують Розрізняйте патріотизм та використання дитячої праці
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024