Рожищенська громада потрапила до всеукраїнського подкасту про волонтерство «Один одному»

22 Серпня 2022, 10:34
Техніка 771
Техніка

Про Рожищенську громаду вийшов епізод подкасту «Один одному» від Центру спільних дій. Це подкаст про різні волонтерські ініціативи у громадах.

У записі епізоду взяли участь представники місцевої влади, духовенства, волонтери, освітяни, молодь, а також нові мешканці громади. Про це Район.Рожище розповіли творці подкасту.

Мешканки сіл Переспівського округу Онися та Олена розповіли про те, як із перших днів після вторгнення готували для Збройних сил та шили для них амуніцію. Староста округу Віктор Лук’янчук пригадав, якими були перші тижні повномасштабної війни для цих сіл. 

Начальниця ЦНАПу Людмила Пархомчук та волонтерка Віра Шварцкоп розповіли про ту допомогу, яку у громаді отримують внутрішньо переміщені особи. Також у подкасті можна почути історію Романа Бірченка, що приїхав до Рожища із Сум із родиною та двома гітарами.  

Учасниці вокального квартету АКВА поділилися історіями свого волонтерства. Вони розповіли про свій благодійний концерт та труднощі з ним. Також про молодіжний фронт та різні акції розповів керівник Молодіжного центру Віталій Шевченко.

Про духовний фронт можна послухати з історій отця Сергія Василіва та пастора Церкви євангельських християн-баптистів Вадима Бандури. А голова громади В’ячеслав Поліщук розповів, як сьогодні живе громада та що тут для себе знайшли її нові мешканці.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром