У Рожищі чекають пропозицій щодо положень про громадську раду

15 Серпня 2022, 15:54
У Рожищі чекають пропозицій щодо положень про громадську раду 510
У Рожищі чекають пропозицій щодо положень про громадську раду

Громадська рада є дорадчим органом при органі влади, яка складається з представників громадських організацій, що діють на території громади. Громадська рада – дає змогу громадянам брати участь та впливати на формування і реалізації місцевих політик.

Про це інформують на сайті Рожищенської міської ради.

Зазначається, що міська рада систематично збирається і затверджує важливі рішення для громади. І саме Громадська рада стане тим механізмом, який зможе надавати свої пропозиції і коментарі до проєктів рішень до того, як вони будуть прийняті радою.

Основні завдання громадських рад при ОМС:

  • Надавати пропозиції та експертну оцінку проєктам рішень ради,
  • Допомагати організовувати консультації з мешканцями.

Тобто, діяльність Громадської ради в нашій громаді дозволить якісніше враховувати громадську думку під час виконання місцевою владою своїх завдань.

Кожна громада самостійно визначає як саме буде функціонувати громадська рада. Саме тому за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ми працюємо над розробкою Положення про громадську раду при Рожищенській міській раді і закликаємо всі активних мешканців долучатись до розробки.

З проєктом Положення можна ознайомитися за посиланням.

Якщо маєте пропозиції до Положення, надсилайте до 18 серпня (включно) на адресу: [email protected] (з позначкою «Громадська рада»), або телефонуйте з 9 до 17 год з понеділка по п'ятницю – 093-822-30-84 (Ірина).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024