У селі Сокіл вперше молилися українською мовою

14 Серпня 2022, 15:26
У селі Сокіл вперше молилися українською мовою 1719
У селі Сокіл вперше молилися українською мовою

У храмі Святої Трійці у селі Сокіл на Рожищені, яка перейшла до Православної церкви України, вперше провели богослужіння українською мовою.

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ у фейсбук.

Божественну літургію очолив настоятель парафії архімандрит Яків (Мільян). Разом молилося духовенство благочиння та ченці чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату.

На першій службі українською були гості – ченці з Жидичинського чоловічого монастиря ігумен Сильвестр та ієродиякон Калінік, з міста Рожище отець Микола Царик з Михайлівського храму

Навесні громада вирішила залишити Московський патріархат, проте документальний процес затягнувся на декілька місяців. 11 серпня фахівці облдержадміністрації провели перевірку й опис майна у Свято-Троїцькій церкві та передали громаді в постійне користування храм і дзвіницю.

Дерев’яну церкву в Соколі засновано в XVI столітті. 1853 року вона згоріла і була відбудована. Пам'ятка архітектури місцевого значення. У ній зберігається багато цінних речей, що перебувають на обліку в держреєстрі.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024