У Рожищенській районці прокоментувати заяву Самооборони

17 Січня 2018, 09:11
5866

Редактор районної газети «Наш край» Наталія Яковлева прокоментувала пост активістів ГО «Самооборона», щодо фінансування газети «Наш край» з бюджету. 

Лист подаємо без змін.

«Шановна ГО «Народна самооборона», ви, як завжди, не розібрались, а диму без вогню напустили. Хоча газета «Наш край» реформована у 2017 році, уже два роки не фінансується з бюджету.

Так, в районі, як і в області, діє Районна програма забезпечення державної інформаційної політики та відкритості влади на 2017-2020 роки, розпорядниками коштів якої є районна рада і райдержадміністрація.

Цією програмою передбачені кошти на висвітлення діяльності органів влади, як від них того вимагає Закон України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування».

На виконання цього закону між редакцією та районною радою і райдержадміністрацією укладені відповідні договори, як і з будь-яким рекламодавцем, відповідно до яких редакція надає послуги і отримує за це кошти, повторюю, згідно з буквою закону.

До речі, за порушення Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування» є дисциплінарна, цивільно-правова, адміністративна та  кримінальна відповідальність.

Так, у 2017 році редакція за матеріали про роботу районної ради, її голови, районних депутатів, голови та заступників РДА, суспільно важливі повідомлення структурних підрозділів РДА, оприлюднення офіційних оголошень, повідомлень районної влади у рамках програми і укладених угод про співпрацю отримала 200 тис. гривень. І це не оди, як комусь хочеться це показати, а офіційна думка, позиція влади, які вона має право доносити до людей.

Газета, наголошую, відкрита для всіх думок, і кожен може через газету висловити власну, відкрито і під псевдо (закон це дозволяє). Єдина вимога законодавця – достовірність інформації, відсутність у ній закликів до порушення територіальної цілісності держави, міжрелігійної ворожнечі та щоб інформація не принижувала честі і гідності іншої людини.

До вашого відома, шановні рожищани, у 2017 році редакція від своєї діяльності сплатила до бюджетів майже 165 тис. гривень. А це ПДФО на зарплати бюджетникам, пенсійний збір на пенсії пенсіонерам, військовий збір на підтримку українського війська.

Ми працюємо чесно і прозоро на відміну від Інтернет-видань,  які не відповідають сьогодні за кожну свою недостовірну, неправдиву інформацію, за приниження людей. 

Щодо газети, її тиражу, потребу у виданні визначає ні Яковлева, ні Дулюк, а люди, які її передплачують. Колектив газети відповідає за кожне своє слово, випущене в світ, і перед читачем, і перед законом.

І ще щодо Програми інформаційно-просвітницького забезпечення району реалізації основних напрямків державної політики та відзначення пам’ятних дат на 2015-2018 роки. Редакція газети «Наш край» до неї немає ніякого відношення!!! Не обманюйте людей!!! Відповідайте за свої слова!!!

Доброго вам здоров’я!!!»

Наталія Яковлева, редактор газети «Наш край»

Коментарі
17 Січня 2018, 11:34
Одні самооборонівці імпотенти,в інших жінки на заробітках і далеко.В яктивістів самооборони серйозний недотрах,ось і трахають мозок людям.Якщо місцева газета не фінансуєця з бюджету міста Рожище,тоді рекомендую замість новорічних банерів за 20 тисяч гривень купити активістам "віагру" і резинових надувних жінок.
17 Січня 2018, 11:38
А чому ГФОГП в м. Рожище "Народна самооборона" не надасть звіт про свою бурну діяльність. Вже один колись ми бачили як гроші збирали на день міста, інші будуть? Як не як, Ви шановний повинні повідомити громадськість про те що дана установа в стані припинення та прозвітувати за її здобутки в період з 26.02.2014 по день її офіційного припинення 23.02.2018 р. А ще цікавіше буде почути за міжнародну допомогу отриману PUBLIK ORGANIZATIN "SELF- DEFENCE" (PO "SELF- DEFENCE") де Ви, п. Мер та велика Команда є засновниками. Дякую за оперативну відповідь, та сподіваюсь що шановна Редакцію не видалить дане повідомлення.
17 Січня 2018, 11:48
Ідіть валютчиків порозганяйте,може вони вам трохи рильніки начистять :-)
17 Січня 2018, 11:52
Не розсипайте бісер перед свиньми. Вони далекі від всіх справ які проходять в державі, її законів і тому інш. Боротьба за владу будь якими діями- це і є їх обличчя і "розум". Кого і що вона самообороняє окрім себе від усіх.
17 Січня 2018, 12:20
Де спростування Самооборона чи коментар до редактора Яковлевої - ДЕ? Читачі хочуть прочитати.
17 Січня 2018, 12:25
Нічого смішного тут не має, абсолютно! &quot;Районка&quot; не є упередженою і дана публікація є цілком адекватною реакцією на примітивізм мислення окремих &quot;особистостей&quot;. <br/>Смішно інше - модерація і видалення коментарів іншим ЗМІ... Коли питання стосується своїх - то все, &quot;ТАБУ&quot;, не можна поганого говорити, а коли ж чужих - то вперед! Прикладів - тьма-тьмуща! - Тетяна Новосад, Інна Гайворонська і так далі... Звісно, ці персонажі аж ніяк не заслуговують на похвалу, але ж так не можна вже низько опускатись в своїх коментарях і навпаки, коли в публікації про перейменування вулиць зачіпили Віру Шварцкоп, Тараса Войтовича, Вадима Зінгеля, Григорія Козакевича - все, швиденкьо повидаляли і зробили &quot;реєстрацію&quot; для коментаторів. <br/>ЗМІ називають четвертою владою, ЗМІ мають бути незалежні, а де тут НЕЗАЛЕЖНІСТЬ???<br/>З іншого боку - якби райрада чи РДА звернулись до Район.Рожище чи іншого інтернет-видання, невже б усі їхні публікації розміщувались безкоштовно? Навряд чи...<br/>Так що дійсно, Дулюк трохи палицю перегнув, але це все пояснюється вже аж дуже низьким рівнем розвитку... На жаль... Шкода тебе, Олександре, бо маєш великі шанси мати проблеми із Законом...
17 Січня 2018, 12:26
Ваша офіційна позиція розходиться з позицією районної ради щодо освоєння коштів по програмах. Вони пишуть, що кошти йшли по двох програмах сумами 120 і 80 тисяч. А ви пишете, що 200 і по одній. Кому з вас вірити? Але це лише нюанси. Як і гра слів фінансування-висвітлення. Вважаємо, що ви відпрацьовуєте цілком ці кошти. І навіть більше! Бо висвітлення часто більше, ніж самої діяльності цих органів влади. Ви сприйняли цей пост як закид вам, але насправді це питання до влади. <br/>Ви пишете: &quot;за порушення Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування» є дисциплінарна, цивільно-правова, адміністративна та кримінальна відповідальність&quot; Не хвилюйтесь так за них (владу) у разі порушення цього закону відповідатимуть вони, а не ви як надавач послуг на загальних підставах
17 Січня 2018, 12:38
Звіт самооборони хоче почути цілий район....
17 Січня 2018, 12:44
В чому проблема? В тому, що показали, скільки грошей з районного бюджету переходить на рахунки газети. Це ж відкрита інформація. Ніхто ж не рахував ваших прибутків, які в вас заробітні плати, куди дівається ваш прибуток, на які потреби ви його спрямовуєте, для чого вам водій, і куда він вас возить. І , взагалі, є ще багато за питань.
17 Січня 2018, 13:12
Проблема в слові &quot;фінансування&quot;. Фінансування газети і надання рекламних послуг за гроші - різні речі. Яковлева все правильно пояснила, що вони надають районній раді та РДА (рекламні) платні послуги згідно з Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування». А мудрагелики з самооборони стверджують. що це фінансування. З бодуна хлопці таке ляпнули...або обкурилися, хрін їх розбере
17 Січня 2018, 13:41
Ти амеба чи що? Як дістала та тупість ваша.
17 Січня 2018, 13:49
Щодо посту Самооборони: згідно статті 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, не забороняється обговорення або поширення отриманої інформації, навіть якщо виникають серйозні сумніви щодо її вірогідності. Якби це було не так, то це означало б, що люди були б позбавлені права виражати свої погляди і думки про заяви, зроблені у ЗМІ, що накладало б необґрунтовані обмеження на свободу вираження поглядів, гарантовані цією статтею. Зрештою, ніхто нікого не ображав! Тим більше редакцію!!! До чого ці амбіції та емоції. На такій посаді треба бути виваженою людьми з &quot;холодною&quot; головою. Самооборона написала пост, ви дали коментар! Щось не сходиться, всі зробили висновки та проаналізували. Я, наприклад, не хочу, щоб мене райрада та РДА вітали за мої ж гроші! Це моя позиція. Не бачу потреби викидати гроші на такі матеріали з районного бюджету. Скільки там у вас вітання коштує на першій сторінці, 200 грн?
17 Січня 2018, 14:08
То буде звіт чи ні? А то зараз закриєтесь і кінці у воду
17 Січня 2018, 14:11
самооборона то група лінивих без робітників, яким немає чим зайнятися
17 Січня 2018, 15:05
Бог є на світі і все бачить. За твої слова прийдеться відповідати. Ти своїх малесеньким мозком не можеш навіть представити скільком людям вони допомогли. Скільки зробили хороших справ. А тобі, як в тебе станеться біда, не буде куди піти. Правда ж?
17 Січня 2018, 15:44
Все коментуєте а чому недати відповідь? Чи буде звіт?
17 Січня 2018, 16:08
Хто платить , той замовляє музику. Платить адміністрація і райнна рада.Що їм треба те і напишуть. Ніякої критики на Гайворонську і Музику ви не прочитаєте.
17 Січня 2018, 16:34
Думаюча людина (велика підозра, що це Вадим Дулюк) пишеш наче і слушно, але... <br/>Ти не хочеш щоб тебе вітали - персонально тебе ніхто й не вітає і вітати не буде.<br/>Будучи головою РДА ти користався послугами &quot;районки&quot; як посадова особа, а тепер вже тобі не треба...<br/>Щодо сплати податків... за працюючих людей у тебе на плантації по збору малини ти скільки податків як роботодавець заплатив? Скільки заплатив за Любу Музичук? Її оплата праці тобі коштувала в сезон 250 грн на день - скільки ти сплатив податків, ти її працевлаштував???
17 Січня 2018, 17:49
І знову амбіції та емоції. Нізащо облили брудом людину, яка не писала коментаря. Будьте розумні та вмійте визнавати свої помилки. Хай Вам щастить!
17 Січня 2018, 18:04
Будучи голова РДА не тільки користувався послугами,, районки'' .А п'яний розбив державну машину .Долюк та ШВАРЦКОПИ псевдо патріоти Рожища Ганьба ......
17 Січня 2018, 18:23
Прозвітуйте. Бо тільки піаритесь і нічого не робите. Як таких в депутати обрали ?
17 Січня 2018, 18:27
ГФОГП в м Рожище Народна самооборона в стані припинення!!! Слабо прозвітувати за роботу в період з 26.02.2014 по день її офіційного припинення 23.02.2018 р. де люди оцінили Вашу роботу. А ще цікавіше буде почути за міжнародну допомогу отриману PUBLIK ORGANIZATIN &quot;SELF- DEFENCE&quot; (PO &quot;SELF- DEFENCE&quot;) де Ви, п. Мер та велика Команда є засновниками. Дякую за оперативну відповідь, та сподіваюсь що шановна Редакцію не видалить дане повідомлення.
17 Січня 2018, 18:33
Самооборона може прозвітувати, тілкі про те, як Шварцкопи побудували бізнес в ЦЕНТРІ міста Рожищ. Долюк бистріше прозвітуй просимо????????
17 Січня 2018, 18:37
Ви хворі люди!!! На всю голову!!! Чули дзвін, але не знаєте, де він! Це у ваших щасливих снах, вам сниться, що Самооборони не буде!!! Вона була, є і буде! І ці люди робили добро для багатьох мешканців району, яким би брудом ви їх не обливали! Шкода, що не вистачило їм свого часу твердості та наполегливості, аби поскидати з крісел деяких прихвостнів, ракових пухлин у вашому вигляді, ох як шкода. Бо вони, на жаль, розмножилися, і замість того щоб змінюватися тикають на когось, а самі далі соплі жують на своїх тепленьких місцях. Але все ще буде! Ой, як буде! І кабінетні п'янки ваші припиняться, і не буде постів у ФБ!!!!
17 Січня 2018, 19:59
Ну і логіка!.. Фундамент мислення - абсурд!!! Значить усі, хто не в Срамообороні - ті ніколи нікому доброго не зробили??? А ті, що в Срамообороні - то янголи на Землі? <br/>З такими підходами їм уже дуже скоро вистачить часу багато над чим подумати... У &quot;сидячих&quot; часу багато...
17 Січня 2018, 20:20
ну, звісно, вас з кожним роком таких &quot;волонтерів&quot; буде більшати, як гнид! Тільки в 2014-2015 роках всі йшли до самооборони. Не до влади, ні до кого з вас, а саме до самооборони! Бо просто так завести допомогу військовим не міг ніхто. І за вбитими Героями ніхто не рвався їхати. Тільки тепер ви будете їх брудом обливати. Але як то кажуть, якщо їм в спину плюють - значить вони попереду! Плюйте!!! А Бог хай буде кожному суддею!!!!
17 Січня 2018, 20:24
Облажалися !Майте хоч тут мужність визнати. Ви з 2014 року дійсно робили добро,але зі свого кармана?Може ви забули хто наповнював скриньки які були розставлені по всьому місту?Де звіт за зібрані кошти?
17 Січня 2018, 20:55
Звіт був як на святковому концерті зібрали декілька тисяч що правда ще Дулюк доніс і після того вони зрозуміли що з математикою усіх нормально бо розтратити 60 зібрати 10 то є нормально в Самообороні. Так що звіту не дочекаємось а знову якусь підлу інформацію з рук Дулюка.
17 Січня 2018, 22:38
Олександре Валентиновичу! Ви, людина досвідчена, зі стажем &quot;перетину&quot; кордону... <br/>Прокоментуйте, будь-ласка, слова Вашого великого друга і по сумісництву Репортера Оксани Петрук:<br/>&quot;Можливо, я сто разів неправа, але те, що я бачу на цьому відео, це грьобаний стид. Соромно, що люди наші ховають цигарки в труси, а також чомусь ще більше соромно, що посадова особа з усмішкою каже, що це проблема Польщі. Якщо ми хочемо, щоб нас зачислили до цивілізованого світу, то й поводити себе маємо відповідно, що в Україні, що в Польщі.&quot;<br/>Цитата зі сторінки Оксани Петрук у Фейсбук.<br/>Ви поділяєте позицію Оксани?<br/>Ви куди ховали?
17 Січня 2018, 23:44
Олександре Валентиновичу рухається в правильному напрямку .Ставите цікаві запитання.
17 Січня 2018, 23:46
Якби там нічого не було, то так би не істєрили. Подивіться як коменти строчать!
17 Січня 2018, 23:46
А чого газета так занервувала?
17 Січня 2018, 23:47
Брєд. За наші гроші нас вітають і лапшу накладають)))
17 Січня 2018, 23:48
Напевно, їм є що скривати. Такий срач розвели.
17 Січня 2018, 23:49
Гроші є))) в райраду на машинах розіжати
18 Січня 2018, 01:56
Скоро зробим запит скільки коровників розібрав Дулюк! І зробим запит, як Шварцкопи податок платять. І Міський Голова. Про звітує свою роботу!!!
18 Січня 2018, 10:38
Їх в Ато треба, тих алкашів: дульки 2 і бурого
18 Січня 2018, 10:48
Правильно, а то ховаються за спинами нормальних хлопців- Козли
18 Січня 2018, 14:45
Не коментарі - казка. Змагання на кількість внутрішнього лайна. На разі виграють противники самооборони. Вітаю!!! Ви чемпіони, в середині вас лайна повні вінця!!!
19 Січня 2018, 01:44
Звичайно що повні.Потрібно ж його на когось виплюснути.))))
19 Січня 2018, 23:01
Собаки прив'язані біля будівлі&quot;РДА&quot; гавкають на усіх хто по ту сторону прив'язі.
20 Січня 2018, 17:11
а сам то ти дибіл мабуть з ато тут пишeш,ю?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром