Два Range Rover за лайк і репост: на Рожищенщині поширюють шахрайство

15 Липня 2022, 11:23
На Рожищенщині поширюють шахрайство 675
На Рожищенщині поширюють шахрайство

Чергову спробу шахрайства обманом змушують поширювати користувачів мережі. Пости з фейковим розіграшем двох автомобілів з'явилися у рожищенському сегменті фейсбуку.

Люди поширюють пост від 14 липня буцімто від автосалону японської автокорпорації Toyota. Про це повідомляє Район.Рожище.

Нікого не бентежить, що Toyota розігрує не свої авто, а машини від британської автокомпанії Land Rover. Хто ж там задумуватиметься, коли ось які блискучі позашляховики з бантиками.

Обидва уже майже в кишені, треба тільки виконати кілька вимог шахраїв.

«Просто виконайте наведені нижче дії, щоб взяти участь у конкурсі: подобається, поділитися, коментар ГОТОВО. Будь ласка, не забудьте вподобати нашу сторінку. Удачі», – заманюють людей зловмисники.

Коли ж перейти на оригінальний пост псевдорозіграшу, відкриваються додаткові вимоги – треба зареєструватися на сайті. Ці вимоги розсилає робот у відповідь на кожен коментар під постом.

На сайті й розпочинається найнебезпечніша частина шахрайства. Зловмисники просять відправити їм смс-повідомлення, потім надсилатимуть на ваш телефон пін-код й нарешті запропонують завантажити на ваш пристрій якісь файли. Найімовірніше – це шкідливе програмне забезпечення, яке покликане викрадати ваші персональні дані.

Повівшись на таку шахрайську схему, можна стати жертвою фішингу.

ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024