Обман під брендом Biedronka: на Рожищенщині поширюють шахрайство

13 Липня 2022, 17:12
Обман під брендом Biedronka: на Рожищенщині поширюють шахрайство 1462
Обман під брендом Biedronka: на Рожищенщині поширюють шахрайство

Шахрайську схему отримання персональних даних поширюють у рожищенському сегменті фейсбука. Людей обдурюють фейковим розіграшем та змушують робити поширення, аби отримати «виграш». Шахраї прикриваються брендом відомої мережі супермаркетів «Biedronka».

Такі пости поширили кілька жителів Рожищенського краю у місцевих групах, передає Район.Рожище.

Шахраї пропонують знайти на картинці цифри, відмінні від комбінації 555. Буцімто вже за виконання такого простого завдання подарують виграш.

Та, звісно ж, для цього треба зареєструватися. Посилання веде на фейковий сайт, який незаконно використовує бренд «Biedronka».

На шахрайському порталі користувачу пропонують завантажити програмне забезпечення. Воно є шкідливим для мобільних пристроїв, адже покликане викрадати персональні дані.

Повівшись на таку шахрайську схему, можна стати жертвою фішингу.

ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024