Рожищенські колективи виступили на міжнародному етно-фестивалі «Різдво у Луцьку»

15 Січня 2018, 09:20
4534

У Луцьку на Театральному майдані лунали старовинні та сучасні колядки і віншування – учасники програми «Радуйся, земле» із України, Польщі, Білорусі та Литви вітали лучан та гостей міста із різдвяними святами.

Дійство, організоване у рамках фестивалю «Різдво у Луцьку», відбулося 14 січня, - пише ВолиньPost.

Попри зовсім не теплу погоду, послухати колядки зібралася понад сотня містян. Аби порадувати своєю творчістю, до обласного центру з’їхалася низка колективів з усієї області, чекали й на закордонних гостей. Як і годиться, артистки були вдягнені у кожушки, хустки та подекуди вінки, а на чоловічих головах були смушеві шапки.

Незамінними помічниками колективів стали баяни і гітари, а також чи не головний атрибут свята – «звізда», яка гордо височіла над головами колядників.

«Колядкова» частина програми розпочалася із виступів народних аматорських фольклорних гуртів «Полісянка» і «Дивоцвіт». Опісля на сцені з’явився вокальний ансамбль луцької школи №1 «Співаночка».

До слова, колектив неабияк запалив слухачів піснею Ірини Федишин «Україна колядує» - чимало глядачів підспівували, а наймолодші навіть пустилися в танок. Юних лучан на сцені замінив колектив «Писанка» із Рожища, який виконав старовинні колядки. Опісля виспівував зі сцени колектив «Сокільська родина».

Першим закордонним колективом, який вийшов на сцену, стали гості із гміни Дорогуськ Хелмського повіту – фольклорний ансамбль «Цикади». Спочатку гурт виконував польські колядки, а згодом заспівали й українською, «зірвавши» оплески слухачів. 

Поки на сцені виспівували колядки, кожен грівся, як міг – хто за допомогою тих же танців, хтось – озброївшись гарячим чаєм, кавою чи глінтвейном. Пізніше  були ще виступи закордонних гостей – колективів із Білорусі та Литви. Опісля на центральній площі міста заспівають спільну коляду.

2

3

2

3

4

3

2

1

1

3

3

2

3

3

 

Коментарі
15 Січня 2018, 12:20
Молодці соколяни.я вас дуже рада
15 Січня 2018, 17:02
Горджуся вами - Соколяни!!! З великим задоволенням слухав вас вчора! А ще мав нагоду бачити ваших Веселух! Суперові дівчата! Отримав масу задоволення, позитиву і хорошого настрою! Дай Боже вам усіх здоров"я, радості і успіхів!
15 Січня 2018, 18:52
Соколяни молодці))завжди свіженький репертуарчик,жвааві,цікавімолодці,і колектив дружній
15 Січня 2018, 18:54
Сокільські Веселухи рулять
16 Січня 2018, 01:20
Колектив "Писанка" достойно представив наше місто. Дякуємо за Вашу працю і талант!!!!
16 Січня 2018, 13:24
Соколяни молодці ,писанка отстой
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром