Вишеньки: відбувся святковий концерт «Радуйся світ!»

15 Січня 2018, 06:50
4068

У селі Вишеньки Рожищенського району відбувся святковий концерт «Радуйся світ!».

Різдво в Україні завжди було прийнято зустрічати по-особливому.

А найулюбленіша традиція на різдвяні свята у дорослих та малечі – це співати колядки і щедрівки. Різдвяна музика наповнює наші серця радістю.

Саме на такому святі побували мешканці села Вишеньки нашого району. Адже з ініціативи Антоніни Клімчук, корінної жительки, людини не байдужої до мистецтва, Будинок культури цього села відвідала відома на весь світ Заслужена академічна капела України «Трембіта» з міста Львова зі своєю Різдвяною програмою «Радуйся світ!».

Колядка «Свята ніч», що прозвучала на початок програми, наповнила холодний зал теплими емоціями та аурою блаженства.

У програмі прозвучали найвідоміші популярні пісенні хіти світової та української різдвяної музики, сучасні обробки колядок українською мовою. Чудові голоси хористів,  теплі щирі вітання із прийдешніми святами та запашний гарячий чай із волинських трав, який приготували активісти-волонтери, зігрівав усіх слухачів.

Насамкінець свята лунала найдавніша колядка «Бог предвічний», що відома ще з 1780 року; її колядують не лише в Україні, а й у Європі. Під час Різдвяного пісенного вітання звучали колядки у виконанні Тетяни Ціхоцької (А.  Б.  Зац). Народність, простота, людяність звучала у кожній колядці та щедрівці виконавців.

Капела «Трембіта» демонструвала свою майстерність у всій красі, розгортала перед нашим внутрішнім зором музичні полотна, багаті кольорами та відтінками, прославляла народження Христа, який закликає творити добро, бути милосердними, людинолюбними, жити в мирі і злагоді із собою та Світом.



1

 

Коментарі
16 Січня 2018, 20:15
Так там на сцені наш Вовка Новосад, Клікуха Начальнік. Вовка ти маладєц, з Рожищ на сцену до Львова перебрався. Ми раді за тебе, успіхів тобі, так дєржать.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024