Захисник України Юрій Назарук

У Сокільській школі зняли щемне відео спогадів про загиблого Героя Юрія Назарука

10 Липня 2022, 11:07

Минає 40 днів із дня загибелі співробітника Головного управління розвідки Міноборони, майора Юрія Назарука.

Аби вшанувати пам'ять Героя у школі рідного села Сокіл Рожищенської громади зняли щемний фільм-спогад, присвячений герою. Його опублікувала 9 липня директорка Сокільського ліцею Зінаїда Дорощук.

У відео вчителі та однокласники Юрія згадують, якою людиною він був. Відгукуються теплими словами та обіцяють ніколи не забути його подвигів.

«Наше завдання сьогодні – не дати забути імена таких видатних випускників нашої школи. Ми безмежно пишаємося тим, що разом з батьками зуміли виховати достойного сина нашого народу. Ми всі докладемо максимум зусиль, аби перемога настала якомога швидше», – каже Зінаїда Дорощук.

Довідково: 30-річний військовослужбовець Назарук Юрій Володимирович загинув на Луганщині 2 червня. З перших днів повномасштабного вторгнення окупаційних військ на територію України, майор Юрій Назарук брав участь у звільненні від російської нечисті Ірпеня та Бучі, виконував бойові завдання в Запорізькій області, на Миколаївщині, Луганщині та Донеччині. 

Він був одним із героїчних захисників Маріуполя. На особистому рахунку героя – кілька спалених одиниць ворожої техніки та десятки знищених окупантів.

Морально та фізично сильний, він завжди вмів блискавично ухвалювати сміливі рішення, які зберегли сотні життів захисників України. Мав беззаперечний авторитет та повагу серед бойових побратимів.

За особисту мужність в боротьбі російською ордою майора Юрія Назарука нагородили орденом «За мужність» III ступеня, орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня, відзнакою «Захиснику України», медалями «Операція Об‘єднаних Сил», «За звитягу та вірність», почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу «За досягнення у військовій службі» II ступеня, відзнаками Міністерства оборони України «За військову доблесть» та «Знак пошани», нагрудним знаком «Сухопутні Війська України».