Обман під обгорткою відомого супермаркету: на Рожищенщині поширюють шахрайську схему

05 Липня 2022, 10:09
Шахраї прикриваються брендом відомої мережі супермаркетів Tesco. 6108
Шахраї прикриваються брендом відомої мережі супермаркетів Tesco.

Шахрайську схему отримання персональних даних поширюють у рожищенському сегменті фейсбука. Людей обдурюють фейковим розіграшем та змушують робити поширення, аби отримати «виграш». Шахраї прикриваються брендом відомої мережі супермаркетів Tesco.

Такі пости з'явилися 1 липня, передає Район.Рожище.

Якщо вірити аферистам, тисячі польських злотих роздають просто на основі вашого місяця народження. Але для цього треба зробити сім репостів та зареєструватися. Цікаво, що відповідає на коментарі запрограмований робот, а не жива людина.

Перейшовши на сайт для реєстрацій, користувача запевняють, що він виграв 10 000 гривень. Оу, а де ж злоті поділися? 

Щоб отримати «виграш» треба завершити реєстрацію. Шахраї пропонують завантажити на телефон «додаток спонсора» й дати відповіді на кілька запитань. 

Саме цей етап фейкового розіграшу – найбільш небезпечний. Так у людей виманюють персональні дані та змушують встановлювати шкідливе програмне забезпечення.

Повівшись на таку шахрайську схему, можна стати жертвою фішингу.

ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024