Рожищенські Народні аматорські фольклорні колективи виступлять на Міжнародному фестивалі

12 Січня 2018, 15:45
3080

Учасниками міжнародного фестивалю «Різдво у Луцьку» будуть Народні аматорські фольклорні колективи «Сокільська родина» будинку культури села Сокіл та Народний аматорський фольклорний колектив «Писанка» Рожищенського РД «Просвіта».

Прo це пoвідoмляє відділ інфoрмаційнoї рoбoти Луцької міськoї ради.

Народний аматорський фольклорний колектив «Сокільська родина» будинку культури с. Сокіл Рожищенського району (керівник Сергій Гончаревич) було створено у 1978 році. Складався він в основному із працівників місцевого колгоспу та членів клубу за інтересами «Рукодільниця». З часом колектив зростав професійно і кількісно. В репертуарі з’явилися обрядові композиції: весілля, обжинки, різдвяний вертеп, вечорниці. У репертуарі колективу календарно-обрядові, родинно-побутові, жартівливі пісні. 

У 2009 році колектив отримав звання «Народний аматорський». Колектив є постійними учасниками районних, обласних свят, конкурсів і фестивалів.

Засновником та керівником фольклорного колективу «Писанка» є Валентина Добровольська. Своєрідний та цікавий репертуар колективу завжди захоплює глядачів, адже базується він на старовинних, автентичних піснях, переспівках, народних обрядах записаних від місцевих старожилів. Колектив постійно у творчому пошуку проводить концерти з цікавими обрядовими дійствами, бере участь у всіх заходах, які відбуваються в районі, області та за її межами. 

Фольклорному колективу «Писанка» у 2003 році було присвоєно звання «Народний аматорський». В колективі нараховується більше 20 учасників закоханих в українську народну пісню.

Також читайте: Рожищан кличуть на етнo-фестиваль «Різдвo у Луцьку», де виступатиме Олег Скрипка.

Коментарі
12 Січня 2018, 20:51
Знов добровольська їде вити!?
12 Січня 2018, 21:43
а як без * зірки*?!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024