Prozorro, чи не прозоро: скільки коштує тонна торфобрикету для Рожищенського навчально-реабілітаційного центру

12 Січня 2018, 10:42
3695

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський поцікавився. хто з керівників обласних комунальних установ дбає за економію бюджетних коштів при оплаті за енергоносії.

Відповідно направив депутатське звернення начальнику управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмилі Плахотній.

Отриману інформацію депутат оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

«Хто з керівників обласних комунальних установ як дбає за економію бюджетних коштів при оплаті за енергоносії? З відповіді на моє депутатське звернення від управління освіти та науки облдержадміністрації випливають дуже цікаві факти. Ціна за одиницю однорідних джерел енергії в різних установах подекуди відрізняється в рази.

Так тонна вугілля, закупленого Головненською спеціальною школою-інтернат коштує 1340,67 гривень, Любомльським професійним ліцеєм – 1580,22 гривні, а чим ближче до Львівсько-Волинського вугільного басейну, тим воно дорожче. Локачинська філія Оваднівського професійного ліцею закупила вугілля за ціною 2200 гривень за тону, а Володимир-Волинське ВПУ, аж за 3000 гривень, певно це вугілля не місцеве, а з Південної Африки. 

Тонна брикету Колківському училищу вартувала 500 гривень (мабуть, по-земляцьки), а вже Волинському обласному ліцею і Рожищенському навчально-реабілітаційному центру більше 1100 гривень!

Щодо централізованого опалення, то різниця в оплаті в різних закладах сягає до 1000 гривень. 

Буду пропонувати своїм колегам, щоб на профільних комісіях заслухати керівників освітніх закладів Волині, аби вони розказали, як і в кого проводять закупівлю енергоносіїв, з «Прозорро» чи не прозоро... Думаю буде цікаво всім.

Енергоощадність, це не лише заміна вікон і дверей та переобладнання котелень їх здача в оренду і переведення з газу на інші види палива. Та чи є від цього реальна економія, чи навпаки – для окремих осіб спосіб наживи? Зрештою аналізуйте!», - пише Михайло Імберовський та додає отриману інформацію.








 

Коментарі
12 Січня 2018, 15:48
У вартість ціни за одиницю товару враховуються всі митні та податкові збори та ТРАНСПОРТУВАННЯ. А вугілля теж є різне, з різною тепловіддачею і чим більша тепловіддача тим воно дорожче, тому можна сказати, що ті хто придбав дорожче - зекономили
12 Січня 2018, 17:02
де-де а в нашому НРЦ все ПРОЗОРО
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39