Розповіли, як в районі реалізується Програма забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт

11 Січня 2018, 17:40
2646

П’ятий рік в Рожищенському районі діє Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Реалізація здійснюється на умовах співфінансування з обласного та районного бюджетів. Організовує та координує виконання заходів Програми служба у справах дітей райдержадміністрації, - йдеться на сайті Рожищенської РДА.

З 2013 по 2016 рік в районі придбано 5 соціальних житлових будинків, в яких на сьогоднішній день проживає 10 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Для 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування надано матеріальну допомогу на проведення ремонтних робіт у житлі, яке належить їм на праві приватної власності.

У 2017 році реалізація  заходів Програми продовжувалась. Для двох сестер, які виховувались в сім’ї піклувальника в селі Боровичі Маневицького району та перебували на соціальному квартирному обліку в Сокілській сільській раді придбано соціальний житловий будинок в селі Навіз. Будинок вартістю 240 833 гривень, придбано за кошти районного та субвенції обласного бюджетів.

Також  на виконання заходів Програми виділено матеріальну допомогу в сумі 98 тисяч гривень для закупівлі будівельних матеріалів та проведення ремонтних робіт в квартирі, яка належить на праві власності особі з числа дітей-сиріт в селі Копачівка.

Четверо осіб з числа дітей-сиріт, які виховувались у дитячому будинку сімейного типу міста Нововолинськ та одна особа, яка виховувалась в сім’ї піклувальника в Рожищенському районі поселені у соціальні житлові будинки в селах Вишеньки  та Михайлин.

Коментарі
12 Січня 2018, 13:01
ой допомагають аж плакати хочеться
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024