У Рожище привезли гуманітарну допомогу для переселенців

23 Червня 2022, 17:27
У Рожище привезли гуманітарну допомогу для переселенців 1296
У Рожище привезли гуманітарну допомогу для переселенців

Рожищенська громада отримала гуманітарну допомогу від італійської громадської організації «Друзі спільноти Святого Егідія» (Sant'Egidio).

Її доставили у середу, 22 червня. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Переселенців у Рожищі планують поселити у приміщенні гуртожитку Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького на вулиці Грушевського.

Наразі будівля перебуває на стадії ремонту, який громада проводить своїми силами. 

«Ми сподіваємось, що навчальний рік розпочнеться і студенти повернуться жити у свої кімнати. А отже, треба думати куди переселити людей із зони бойових дій. Маємо намір в наш гуртожиток на вулиці Грушевського. Зараз проводимо косметичний ремонт і за тиждень-другий, думаю, люди переїдуть», – розповів директор коледжу Олександр Давидюк.

Він зауважив, що нині в гуртожитку проживає 59 внутрішньо переселених осіб.

Міський голова Вячеслав Поліщук подякував директору коледжу за розуміння та підтримку в питанні розселення внутрішньо переміщених осіб.

Також цього дня гуманітарну допомогу доставили до Рожищенського навчально-реабілітаційного центру, де нині мешкає 39 переселенців.

До збору гуманітарної допомоги, окрім італійської громадської організації «Друзі спільноти Святого Егідія», долучилися також компанія «Автодок Луцьк», медичний центр «Боголюби» та інші благодійники.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024