У Рожищі діти здали в поліцію браконьєра

21 Червня 2022, 13:10
Браконьєрство. Фото ілюстративне 5055
Браконьєрство. Фото ілюстративне

Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого зловили на браконьєрстві.

Про це йдеться у постанові суду від 16 червня, передає Район.Рожище.

Чоловік 30 травня о 19:00 на рибогосподарському водному об'єкті заплави річки Стир, поблизу вулиці Чехова, у місті Рожище здійснював без дозволу на промисел вилов риби сіткою.

Під час розгляду справи підсудний не визнав свою винуватість. Він розповів, буцімто у той день його син під час риболовлі на річці Стир зачепив блешнею сітку, тому він допомагав її відчепити. Після цього дістав сітку з води й мав намір її занести додому, щоб знищити. Але його дії помітили діти, які не знаючи про ці обставини, викликали поліцію. Чоловік заперечував належність йому сітки.

Однак із дослідженого в судовому засіданні відеозапису, який доданий до матеріалів справи, вбачається, що чоловік, перебуваючи в заплаві річки Стир, чистив риболовецьку сітку від забруднення та перевіряв на наявність риби. Потім він залишив її на тому ж місці у воді. 

Обставин щодо перебування блешні у сітці на відеозаписі не зафіксовано. Тому ці пояснення чоловіка суд розцінив як такі, що направлені на уникнення адміністративної відповідальності, та визнав їх неправдивими.

Вина у вчиненні адміністративного правопорушення доводиться також протоколом про адміністративне правопорушення та фототаблицею із місця події. 

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 510 гривень із конфіскацією десятиметрової сітки із жилки. Також чоловік заплатить 496 гривень судового збору в дохід держави.

Нагадаємо, нещодавно у Рожищі юні волонтерки передали на потреби ЗСУ гроші, які зібрали співом.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39