Рожищенська громада отримала допомоги на чверть мільйона гривень

16 Червня 2022, 15:29
Рожищенська громада отримала допомоги на чверть мільйона гривень 1355
Рожищенська громада отримала допомоги на чверть мільйона гривень

Завдяки фінансовій підтримці німецького народу у Рожищенській громаді вдалося реалізувати проєкт «Покращення обладнання центрів для ВПО у п'яти громадах», який фінансується німецькою організацією Diakonie Katastrophenhilfe.

Про це 16 червня повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Проєкт втілили у життя завдяки ВБО «Український фонд «Благополуччя дітей» на території Волинської та Чернівецької областей. Він спрямований на закупівлю побутової техніки та обладнання в центрах для ВПО міста Луцька, Рожища, селищ Колки та Маневичі Волинської області, а також міста Кіцмань Чернівецької області. 

Загальна сума обладнання придбаного для Волинської області складає 900 000 гривень. Вартість техніки, яку закупили для Рожищенської громади – 254 636 гривень.

Зокрема, побутову техніку отримали установи Рожищенської громади, які гостинно прийняли переселенців. А саме:

  • Рожищенська дитячо-юнацька спортивна школа – холодильник двокамерний, пральну машину з фронтальним завантаженням, дві плити кухонні електричні, два водонагрівачі (бойлер) електричні об'ємом 100 літрів;
  • Рожищенський фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького – два холодильники двокамерні, пральну машину з фронтальним завантаженням, дві плити кухонні електричні, водонагрівач (бойлер) електричний об'ємом 100 літрів;
  • Рожищенський навчально-реабілітаційний центр – морозильну камеру, пральну машину з фронтальним завантаженням, плиту кухонну електричну, жарочну шафу;
  • Рожищенський ліцей № 4 – морозильну камеру, холодильник двокамерний, водонагрівач (бойлер) електричний об'ємом 100 літрів.

«Дуже радію, що спільними зусиллями Центру соціальних служб Рожищенської міської ради та Фонду вдалося реалізувати проєкт в нашій громаді. Завдяки співпраці значно покращили матеріально-технічну базу установ, які приймають переселенців та поліпшили побут проживаючих. Реалізовуючи такі проєкти, працюючи пліч-о-пліч на благо людей, ми також наближаємо Україну до перемоги», – каже очільник Центру соціальних служб Олег Шварцкоп.

Керівники закладів, які отримали побутову техніку, зізнаються, що допомогу в такій кількості ще ніколи не отримували. Зазначають, що завдяки добрим серцям німецьких благодійників, вдається зробити більш комфортними умови перебування людей, які змушені тікати від війни.

Кількість переселенців у Рожищенській громаді постійно змінюється, адже хтось виїжджає, хтось, навпаки, заселяється. Наразі на території громади проживає 1010 людей з областей, де проходять бойові дії.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024