Допомога одиноким матерям виплачуватимуться по-новому

04 Лютого 2016, 10:00
2229

Новий 2016 рік ознаменувався для багатьох людей справжніми сюрпризами від влади.

Спочатку школярів початкових класів перестали харчувати.

Також суттєві зміни торкнулися нарахування та виплати соціальних допомог різним верствам населення.

Відтак, з початку нового року розмір соціальної допомоги одиноким матерям залежить від сукупного доходу.Тобто якщо мати-одиначка сама заробляє на прожитковий мінімум для своєї дитини, держава їй не допомагатиме, як це було раніше.

Цю інформацію підтвердили і в Управлінні соціального захисту Рожищенської РДА:

— Тепер виплата соціальної допомоги залежить від доходів сім’ї, немає мінімального розміру, як було минулого року (різниця між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу, але не менше ніж 30% від прожиткового мінімуму), — коментує Наталія Воробей, начальник відділу виплати допомог Управління соціального захисту РДА. — З 1 січня 2016 року допомога нараховується як різниця між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї на одного члена сім'ї.

Порахуємо на прикладі. 

Середньомісячний сукупний дохід родини (матері-одиначки і дитини) складає 1200 грн, тобто в розрахунку на одну особу – 600 грн. Прожитковий мінімум на дитину до 18 років – 1455 грн.  Розрахунковий розмір допомоги:  1455 (100% прожиткового мінімуму на дитину) – 600 = 855 грн.

Але якщо дохід родини (матері і дитини до 6 років) складає 2910 грн і вище, право на допомогу вона втрачає.  

Довідка: Згідно із законодавством, мати-одиначка — це жінка, яка не перебуває у шлюбі й у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини, або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері, вдова, інша жінка, яка утримує та виховує дитину сама. Жінка, яка народила дитину в офіційному шлюбі й у свідоцтві про народження дитини якої є запис про батька, але розлучилася, матір'ю-одиначкою не вважається.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024