Рожище без патрулювання

03 Лютого 2016, 18:40
3924

Хто має відповідати за понівечений дитячий майданчик у парку, розстріляні з "воздушки" ліхтарі на Гагаріна, перекинуті смітники в центрі Рожища,  і де була на той час поліція разом з «Вартою порядку»?..

Саме такі емоційні запитання почали все частіше надходити на адресу редакції Район.Рожище. 

Ми вирішили з’ясувати, чому стражі порядку, які повинні патрулювати вулиці, допустили таке у місті?

— Ми зареєстрували факт пошкодження майданчика і проводимо перевірку. На даний час поліція проходить переатестацію, тож патрулювання здійснювати ще досить проблемно. Але хвилюватися не варто, зовсім скоро переатестація завершиться, і патрульні з’являться на вулицях та справно виконуватимуть свою роботу. Наразі ми часто звертаємося за допомогою до «Варти порядку», — повідомив майор райвідділу поліції Богдан Дем’янчук.

Керівник рожищенської «Варти порядку» Володимир Ткаченко підтвердив, що часто доводиться патрулювати вулиці разом з поліцейськими, але останнім часом і це проблематично, бо працювати на добровільних засадах ніхто не хоче.

— Ми патрулюємо в основному з 19.00 години вечора до 2.00 години ночі. Але робити цю роботу стало ще гірше, бо патрулювати вулиці є дуже мало бажаючих, і, відповідно, скрізь ми не встигаємо. В основному співпрацюємо з поліцією як свідки, бо самі розумієте – тепер такий час, що без свідків визнати когось винним неможливо. Звісно, в такому вигляді, як зараз,  «Варта» існувати не може, і з цим треба щось робити. Разом з міським головою В'ячеславом Поліщуком будем розмовляти і вирішувати це питання, — додав він.

Тож, шановні читачі, доки реформа поліції реалізується на місцях, і патрульні розпочнуть виконувати свої професійні обов'язки, давайте не будемо байдужими і при можливості долучатимемось до охорони порядку в місті! Про витівки хуліганів одразу повідомляйте у райвідділок.

Почитати ще:

У центрі Рожища через вандалів відновлять відеоспостереження​

Коментарі
03 Лютого 2016, 23:10
По-перше, то не та «Варта порядку», що в Палиці. Просто тезки. По-друге, люди, які вступали в Варту порядку, робили це з мотивом спростити процедуру отримання дозволу на носіння зброї. А тепер їм впадло патрулювати. Значить треба пересіяти це ГФ
03 Лютого 2016, 23:23
Не смішіть, прошу Вас, що "Варта порядку" що наша рожищенська "поліція" одне одного варті. Перейменували, а грошики як брали в карманчики, так і беруть. Одні понти.
04 Лютого 2016, 10:41
Порядок контролювати має поліція. Ми платимо податки, а роботу за них чомусь має виконувати добровільна організація. Або розігнати райвідділ взагалі або заставити працювати. Половина працівників поліції начальнички, от нехай патрулюють по вечорах.
04 Лютого 2016, 10:43
В армії аналогічна ситуація. Тисячі кадрових військових ждуть мобілізацію, тому що воювати немає кому. Всі по штабах. Речники і т.д.....
04 Лютого 2016, 12:20
Хто ж має патрулювати, якщо патрульної поліції в м. Рожище на має.<br/>А де &quot;Самооборона&quot;? Все залежить в першу чергу від людей, які живуть в цьому місці і завчасно повідомляють про факти правопорушень на 102.
04 Лютого 2016, 13:00
Я думаю в людей відпадає бажання повідомляти про правопорушення після того, як їх потім &quot;таскають&quot; по відділках в яких доводиться днями чекати доки тебе вислухають. А якщо попадеться недобросовісний адвокат, то він зробить все можливе, щоб ти відмовився від свідчень.
04 Лютого 2016, 17:25
А дійсно &quot;Варта порядку&quot; поробила собі дозволи, патрулювати немає кому. Нехай поліція&quot;патрулює. А, то вони по вечорах тільки горілку п'ють. За що податки платимо? А міський голова, що за господар? Нехай бере тих хто його висував і патрулює.
05 Лютого 2016, 09:00
Патрулювання однозначно потрібне. не важливо в якому форматі(поліція+&quot;самооборона&quot; чи поліція +&quot;варта порядку&quot;).чим скоріше перестануть бла-бла-бла і перейдуть до конкретних рішень , тим більше виграє місто.а так.....поганому танцюристу завжди щось заважає........
07 Лютого 2016, 11:16
Може свідомі громадяни, ті що сидять за комп'ютерами, і завжди всіх критикують, хай попробують щось зробити!
09 Лютого 2016, 13:26
Яка поліція? Понабирали, та яке понабирали полишали тих самих тільки назву змінили.. В мене понівичили вивіску і стенд, прийшов участковий ісказав, що пошкодження на 900 грн ми не фіксуємо як правопорушення. Правопорушення рахується від 40000. а 900 грн для них це не гроші. Мені щоб їх заробити потрібно клято працювати...
17 Травня 2017, 01:05
Поліція Рожища розпускає руки до людей напевно вони дамські боксери
17 Травня 2017, 01:29
Я сьогодні спостерігав як патрульний поліїції у Рожищі кричав до старшої жінки а також шарпав ще одну жінку оце поліція стражі порядку .Сила е розуму не потрібно .
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024