Рожищенський район: Яка погода буде на Різдво

06 Січня 2018, 06:30
2434

Синоптики прогнозують похмуру, дощову, але теплу погоду.

6-7 січня в Рожищі та районі очікується +5–плюс 8°C тепла. 

У суботу в Рожищі хмарна погода буде триматися до самого вечора. Практично весь час йтиме дрібний дощ, який у другій половині дня може посилитися. Ближче до вечора він повинен закінчитися. В неділю схожа картина. 

Синоптик Наталія Діденко, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «6 січня буде тепло. Найближчої ночі +1+5 градусів, у Карпатах -1-4 градуси, на сході 0-2 градуси морозу. Вдень +3+8 градусів, у західних областях та на Півдні +6+10 градусів. Ввечері, коли ви повезете вечерю хрещеним та поїдете до батьків, температура повітря коливатиметься в межах 2-6 градусів тепла. 7 січня, на Різдво, тепло ще й посилиться. Протягом дня +4+10 градусів, на Півдні +7+12 градусів. Дощі, переважно невеликі, пройдуть і 6-го, і 7-го січня на Рівненщині, Волині, у Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях. Де температура повітря наблизиться вночі або ввечері до нуля. може комусь й пощастить побачити невеликий мокрий сніг. У більшості областей України 7 січня опадів не очікується».

Народний прогноз погоди: 6 січня усі православні народи святкують Святвечір. З цього дня настають Різдвяні морози. Глибоко промерзла земля передбачає родючість. За погодою цього дня визначали погоду грудня. Якщо тепло — весна буде холодною; заметіль — на врожай пшениці. У народі говорили: “Якщо на Кутю небо зоряне — багатий приплід скотини і багато ягід буде”. Якщо на святвечір буде снігопад, чекайте процвітання господарства у новому році, а якщо мороз — у сім'ї буде злагода і любов.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024